خانهاخباراجتماعیسرقت ۱۰۰ هزار سند از وزارت بهداشت نیوساوت‌ولز؛ پای هکرهای خارجی در...

سرقت ۱۰۰ هزار سند از وزارت بهداشت نیوساوت‌ولز؛ پای هکرهای خارجی در میان است

صدای استرالیا – محققان جرایم سایبری در حال بررسی یک حمله احتمالی به سامانه‌های وزارت بهداشت ایالت نیوساوت‌ولز هستند؛ حمله‌ای که در جریان آن یک هکر مدعی شده به حدود ۱۰۰ هزار سند محرمانه از یکی از وب‌سایت‌های این وزارتخانه دسترسی پیدا کرده و سپس با از کار انداختن سرور، به فعالیت خود پایان داده است.

مرکز امنیت سایبری نیوساوت‌ولز اعلام کرده است که این نفوذ محدود بوده و اطلاعات هیچ‌یک از بیماران تحت تأثیر قرار نگرفته است. به گفته سخنگوی این مرکز، حمله تنها یک سرور مجزا در مجموعه وزارت بهداشت را هدف قرار داده است.

او گفت: تا این لحظه هیچ‌گونه اطلاعاتی از بیماران تحت تأثیر قرار نگرفته و در حال حاضر نیز اطلاعات هیچ بیماری در معرض خطر نیست.

پلیس نیوساوت‌ولز روز جمعه، حدود ساعت یک بعدازظهر، پس از آن‌که وزارت بهداشت روز پنج‌شنبه متوجه این نفوذ شد، در جریان موضوع قرار گرفت و تحقیقات واحد جرایم سایبری را آغاز کرد.

رایان پارک، وزیر بهداشت نیوساوت‌ولز، گفت مقام‌های مربوط در یکی دو روز گذشته از این موضوع مطلع شده بودند، اما به دلیل تحقیقات پلیس، جزئیات آن زودتر به‌صورت عمومی اعلام نشد.

کریس مینز، نخست‌وزیر این ایالت نیز گفت آخر هفته گذشته از این حمله سایبری مطلع شده است.

او توضیح داد که دولت بر اساس توصیه کارشناسان، به‌ویژه متخصصان اطلاعات و امنیت سایبری، زمان انتشار عمومی اطلاعات را تعیین می‌کند تا روند تحقیقات با مشکل مواجه نشود.

مینز همچنین گفت از انگیزه احتمالی عاملان حمله اطلاعاتی در اختیار دارد، اما فعلاً امکان انتشار آن وجود ندارد. او از اظهارنظر درباره این‌که آیا هکرها درخواستی از دولت مطرح کرده‌اند یا خیر، خودداری کرد.

بر اساس تصویری از یک مطلب منتشرشده در یکی از انجمن‌های دارک‌وب که روز چهارشنبه توسط شرکت اطلاعات تهدیدات سایبری Hackmanac مستقر در دبی منتشر شد، کاربری با نام «bytetobreach» مدعی شده است به حدود ۱۰۰ هزار سند محرمانه از سامانه‌های بهداشت عمومی استرالیا در نیوساوت‌ولز دسترسی پیدا کرده است.

شرکت Hackmanac اعلام کرد این هکر با سوءاستفاده از تنظیمات نادرست یک زیردامنه، به سامانه‌های وزارت بهداشت نفوذ کرده و ظاهراً حدود ۷۰ گیگابایت اطلاعات، شامل ۱۰۰ هزار سند محرمانه مربوط به سال ۲۰۲۰ به بعد، را استخراج کرده است.

این هکر در مطلب خود نوشته است که اسناد را از یک زیردامنه با پیکربندی نادرست به دست آورده است.

او همچنین مدعی شده است که به‌طور تصادفی باعث از کار افتادن سرور شده و همین موضوع مانع نفوذ کامل به سایر بخش‌های شبکه شده است.

این کاربر نوشته است که از هیچ‌یک از افراد مرتبط با دولت استرالیا درخواست باج نکرده و قبلاً نیز یک اطلاعیه اولیه برای تیم واکنش به حوادث رایانه‌ای ارسال کرده است.

شرکت Hackmanac تأکید کرده است که ادعاهای مطرح‌شده از سوی این هکر هنوز به‌طور مستقل تأیید نشده‌اند.

مت کرفت، فرمانده واحد جرایم سایبری پلیس نیوساوت‌ولز، گفت مأموران در حال بررسی صحت این ادعاها و شناسایی افراد پشت این حمله هستند.

او با اشاره به ابعاد بین‌المللی پرونده گفت شواهد اولیه نشان می‌دهد برخی افراد دخیل در این حمله خارج از استرالیا حضور دارند.

کرفت افزود:‌ در جرایم سایبری، مرز جغرافیایی وجود ندارد.

او همچنین گفت به نظر نمی‌رسد عوامل هوش مصنوعی نقشی در این حمله داشته باشند و از تأخیر در انتشار عمومی خبر نیز دفاع کرد. به گفته او، در زمان انجام تحقیقات هیچ تهدیدی متوجه امنیت عمومی نبود و پلیس می‌خواست بدون افشای اطلاعاتی که ممکن بود روند تحقیقات را مختل کند، کار خود را ادامه دهد.

وزیر بهداشت نیوساوت‌ولز نیز تأکید کرد که طبق اطلاعات دریافتی، هیچ‌گونه اطلاعات مربوط به بیماران به سرقت نرفته و خطری متوجه خدمات درمانی و بالینی شناسایی نشده است.

با این حال، او هشدار داد که تحقیقات همچنان ادامه دارد و احتمال تغییر شرایط وجود دارد.

پارک گفت دولت از سامانه‌های امنیت سایبری قدرتمندی برخوردار است، اما حملات هکری همچنان چالشی مستمر برای نهادهای دولتی به شمار می‌روند.

او افزود: ‌این نوع فعالیت مجرمانه دائماً در حال تغییر است و ما باید به‌طور مداوم اقدامات خود را بررسی کنیم و سامانه‌ها و کنترل‌های امنیتی‌مان را تقویت کنیم.

منبع:‌ روزنامه ایج

آخرین خبرها

ارسال پاسخ

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

- Advertisment -
Pasargad Migration

پربازدیدترین‌ها