وبسایت اطلاع رسانی فارسی زبانان استرالیا | Voice Of Australia

| سه شنبه ۲۴ شهریور ۱۴۰۵ | Tuesday 15 September 2026
» اخبار » ترس از سقوط بازار مسکن، فروشندگان استرالیایی را به کاهش چشمگیر قیمت‌ها واداشته است

تاریخ انتشار : 1405/06/24 - 11:06

ترس از سقوط بازار مسکن، فروشندگان استرالیایی را به کاهش چشمگیر قیمت‌ها واداشته است

صدای استرالیا– با معکوس‌شدن روند بازار مسکن استرالیا که زمانی بسیار پررونق بود، فروشندگان ناچار شده‌اند انتظارات قیمتی خود را […]

ترس از سقوط بازار مسکن، فروشندگان استرالیایی را به کاهش چشمگیر قیمت‌ها واداشته است

صدای استرالیا– با معکوس‌شدن روند بازار مسکن استرالیا که زمانی بسیار پررونق بود، فروشندگان ناچار شده‌اند انتظارات قیمتی خود را به‌شدت تعدیل کنند؛ در برخی موارد، این کاهش به صدها هزار دلار می‌رسد.

پژوهش‌ها نشان می‌دهد هیچ منطقه یا رده قیمتی از این روند مصون نیست و فروشندگان، از ترس افت بیشتر بازار، تلاش می‌کنند املاک خود را بفروشند.

مگان لیو، تحلیلگر ارشد اقتصادی گروه REA، می‌گوید در حال حاضر محله‌های گران‌قیمت بیشترین حضور را در فهرست مناطقی دارند که سهم بالاتری از خانه‌هایشان با تخفیف فروخته می‌شود.

او گفت: «برخی فروشندگان همچنان انتظار قیمت‌های قبلی را دارند، اما در دوره افت بازار، خریداران معمولاً قدرت چانه‌زنی بیشتری پیدا می‌کنند.»

«بنابراین، احتمالاً شاهد فروش خانه‌های بیشتری با قیمتی پایین‌تر از قیمت درخواستی خواهیم بود.»

در نیوساوت‌ولز، پذیرش کاهش‌های شش‌رقمی قیمت از سوی فروشندگان در بسیاری از محله‌های سیدنی به امری معمول تبدیل شده است؛ آن‌هم در شرایطی که افت کنونی بازار در حال تبدیل‌شدن به یکی از شدیدترین دوره‌های نزولی مسکن در تاریخ این شهر است.

بیشترین تخفیف‌ها از نظر مبلغ دلاری معمولاً در بخش گران‌قیمت بازار دیده می‌شود؛ جایی که خریداران اغلب به وام‌های بزرگ‌تری نیاز دارند، اما افزایش نرخ بهره، توان وام‌گیری آن‌ها را کاهش داده است.

یکی از نمونه‌های اخیر، خانه‌ای در محله فرنچز فارست در منطقه سواحل شمالی سیدنی است که با قیمت ۲٫۲۵ میلیون دلار عرضه شد، اما در نهایت به قیمت ۱٫۷۵ میلیون دلار به فروش رسید؛ یعنی ۵۰۰ هزار دلار کمتر از قیمت اولیه.

در کوئینزلند، حتی گلدکوست که در دوران همه‌گیری مقصد محبوب مهاجرت داخلی بود، از این روند در امان نمانده است. در محله‌های شاخص این منطقه، بیش از نیمی از فروشندگان ناچار شده‌اند قیمت درخواستی خود را کاهش دهند.

در بریزبن، بیشترین سهم خانه‌های فروخته‌شده با تخفیف طی ۱۲ ماه گذشته به لمب آیلند با ۸۲ درصد، هندرا با ۸۰ درصد، مک‌لی آیلند با ۷۶ درصد، کلیفیلد با ۷۵ درصد و تورن‌ساید با ۷۳ درصد اختصاص داشته است.

تازه‌ترین داده‌های گروه REA نشان می‌دهد هشت مورد از ۲۰ تخفیف بزرگ فروشندگان خانه یا آپارتمان در سراسر کشور، اکنون در مناطق خارج از کلان‌شهر و نواحی ساحلی ویکتوریا ثبت می‌شود.

در ۳۹ منطقه، میانگین کاهش قیمت خانه‌ها بیش از ۱۰۰ هزار دلار بوده است. پورتسی و فلیندرز در شبه‌جزیره مورنینگتون در صدر قرار داشته‌اند و پس از آن‌ها توراک، برایتون و آیوانهو ایست قرار گرفته‌اند.

در استرالیای جنوبی، مناطقی که بیشترین تخفیف را ثبت کرده‌اند در سراسر محدوده کلان‌شهری پراکنده‌اند. زمین‌های پنفیلد بیشترین کاهش قیمت را داشته‌اند و فروشندگان برای انجام معامله ناچار شده‌اند قیمت را ۵٫۶ درصد پایین بیاورند.

آپارتمان‌های نورث آدلاید با ۳٫۳ درصد در رتبه بعدی قرار داشته‌اند. فروشندگان اوانستون گاردنز نیز برای فروش ملک خود به‌طور میانگین ۲٫۱ درصد از قیمت کاسته‌اند.

ونسا ریدر، رئیس بخش پژوهش گروه ری وایت، می‌گوید شرایط فروشندگان یکسان نیست.

او توضیح داد: «کسانی که به دلایلی مانند شرایط خانوادگی، فوت، ازدواج یا طلاق ناچار به فروش هستند، واقع‌بینانه برخورد می‌کنند و بر اساس میزان استقبال و علاقه به ملکشان، مثلاً آمار بازدیدهای عمومی، تصمیم می‌گیرند.»

«این فروشندگان در صورت لزوم حاضرند قیمت را کاهش دهند. بااین‌حال، به‌دلیل محدودبودن عرضه و کاهش تعداد املاک آگهی‌شده، گزینه‌های خریداران نیز محدودتر شده است.»

«گروهی دیگر از فروشندگان ترجیح می‌دهند صبر کنند و ببینند چه اتفاقی می‌افتد؛ آن‌ها می‌دانند بسیاری از خریداران هم اکنون همین رویکرد را دارند.»

«بسیاری از فروشندگان نیز می‌دانند که پس از فروش، قرار است در همین بازار ملک دیگری بخرند؛ بنابراین حاضرند برای فروش سریع‌تر و انجام خرید بعدی، قیمت خود را پایین بیاورند.»


برچسب ها : , ,
دسته بندی : اخبار , اسلایدر , اقتصادی
ارسال دیدگاه