وبسایت اطلاع رسانی فارسی زبانان استرالیا | Voice Of Australia

| جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ | Friday 19 April 2024
» اخبار » افشای توافق سری استرالیا و امارات برای حمله به ایران

تاریخ انتشار : 1396/11/19 - 8:42

افشای توافق سری استرالیا و امارات برای حمله به ایران

صدای استرالیا - سایت Lowy Institute با انتشار گزارشی اشاره می‌کند که در میان طیف وسیعی از اسناد دولتی حساس استرالیا، نسخه‌ای از اسناد کابینه گذشته فاش و منتشر شده‌اند که یکی از این اسناد گزارشی مخفی است که نشان‌دهنده توافق سری استرالیا و امارات برای مقابله با آن‌چیزی است که در این سند از آن تحت عنوان «خصومت‌های ایران» یاد شده است.

افشای توافق سری استرالیا و امارات برای حمله به ایران؟

صدای استرالیاسایت Lowy Institute با انتشار گزارشی اشاره می‌کند که در میان طیف وسیعی از اسناد دولتی حساس استرالیا، نسخه‌ای از اسناد کابینه گذشته فاش و منتشر شده‌اند که یکی از این اسناد گزارشی مخفی است که نشان‌دهنده توافق سری استرالیا و امارات برای مقابله با آن‌چیزی است که در این سند از آن تحت عنوان «خصومت‌های ایران» یاد شده است.

این سایت می‌نویسد: هنوز مشخص نیست که جلسه برگزار شده دقیقا درباره چه جزئیاتی بوده‌ است. این در حالیست که پیشتر استرالیا اعلام کرده بود که تعهد و اولویت اول‌اش مبارزه با داعش است. اما چرا ممکن است استرالیا از حمله نظامی مستقیم یا غیرمستقیم علیه ایران و این ایده حمایت کرده باشد؟ استرالیا در سال ۲۰۰۳ میلادی در جریان حمله امریکا و متحدان‌اش به عراق به دنبال پایگاه‌هایی در منطقه برای راه‌اندازی، فرماندهی و حفظ عملیات بود. برنامه اصلی استفاده از عمان بود. همان‌گونه که در جنگ خلیج فارس در سال ۱۹۹۱ میلادی نیز این موضوع اتفاق افتاده بود و عمان به استرالیا وعده همکاری‌های دوجانبه را داد؛ وعده‌ای که پس از پایان جنگ تحقق نیافت. در عوض، امارات میزبان مطلوب و سخاوتمندی برای نیروهای استرالیایی بوده و دو کشور درباره افغانستان نیز با یکدیگر همکاری داشته‌اند.

افشای توافق سری استرالیا و امارات برای حمله به ایران؟

در اواخر سال ۲۰۰۹ میلادی فرماندهی هوایی و پشتیبانی استرالیا در امارات متحده عربی تاسیس شد. مشخص است که این پایگاه در اختیار استرالیا گذاشته شده بود تا در صورت به زعم اماراتی‌ها تداوم خصومت ایران با آن کشور استرالیا از امارات حمایت کند. استرالیا با امارات یک توافق همکاری مشترک را امضا کرده اما در آن هیچ‌گونه تعهدی برای دفاع مقابل و یا حتی مشاوره در صورت ورود امارات به مناقشه را به طور رسمی ذکر نشده است. طبیعتاً در قبال این میزبانی، امارات متحده قراردادها یا توافق‌هایی نیز با استرالیا داشته که قطعا می‌توان حدس زد مابه ازای این میزبانی برای امارات، بخشی شامل نگرانی‌های این کشور در خصوص ایران و فعالیت‌های ایران در خلیج‌فارس می‌شده است. بااین‌حال استرالیا همواره از متعهد سازی خود به این‌گونه قراردادهای اجباری و تجویزی خارج از دکترین امنیت ملی خود خودداری کرده است.

پرسش های فراوانی که درباره این گزارش در رسانه‌های استرالیا مطرح‌شده از این جمله‌اند: آیا این سند مستقیم به دست شورای امنیت ملی یا کابینه دولت استرالیا رسیده یا تنها در دست نهادهای امنیتی قرار داشته؟ آیا این گزارش تنها شامل اطلاعاتی است که قبلاً در خصوص آن‌ها تصمیم‌گیری شده، یا این‌که مجوزی است برای اقدام به توافقی با این مضمون با امارات متحده عربی؟

هرچند استرالیا با امارات متحده عربی قرارداد همکاری دفاعی دارد، این قرارداد دفاعی هیچ تعهدی برای دفاع دوجانبه یا حمایت نظامی در زمان بروز تعارض ندارد. بااین‌حال امارات همان‌گونه که در مورد کانادا نشان داد، معمولاً از میزبانی‌های این‌چنینی خود به‌عنوان اهرمی برای گرفتن امتیازات متفاوت بهره می‌برد. در مورد کانادا میزبانی نیروهای نظامی و پایگاه نظامی این کشور از سوی ابوظبی منجر به امتیازات فراوانی برای خطوط هوایی امارات در سال ۲۰۱۰ شد.

بیشتر بخوانید: اسناد محرمانه دولت استرالیا در یک فروشگاه اجناس دست دوم! 

بنابراین، می‌توان حدس زد که عنوان گزارش مربوط به ایران، مقصود نهایی استرالیا را مشخص کرده است: اعطای امتیازی به امارات متحده عربی، اما تنها در حد کمک به طرح‌ریزی نظامی علیه ایران و نه ایجاد تعهد مستقیم نظامی برای دفاع دوجانبه از ابوظبی. یا می‌توان حدس زد که این عنوان تلقی‌کننده قصد استرالیا برای بررسی موضوع دفاع دوجانبه از امارات در شرایط مذکور بوده است.

اسنادی که از سوی ABC منتشر شده است مربوط به پنج سال پیش می‌شود. اکنون البته شرایط متفاوت شده و روابط میان دو کشور ایران و استرالیا بعد از توافق هسته‌ای به‌شدت رو به بهبود گذاشته و دیدار مستقیم وزرای خارجه دو کشور نیز این موضوع را تأیید می‌کند. می‌توان به‌ خوبی حدس زد این گزارش سری که مربوط به پنج سال گذشته بوده است، اکنون موضوعیت خود را برای استرالیا از دست ‌داده باشد. بااین‌حال این گزارش سری نشان از آن دارد که بازیگرانی همچون استرالیا و کانادا نیز در شرایط مقتضی با بازیگران غیر دموکراتیک نیز وارد قراردادهای دوجانبه سری نظامی و امنیتی می‌شوند.

منبع: سایت اعتدال


برچسب ها : , , , ,
دسته بندی : اخبار , اسلایدر , سیاسی , پیشنهاد سردبیر
ارسال دیدگاه