خانهاخبارتاثیرات افزایش نرخ بهره؛ کاهش قیمت مسکن در استرالیا برای هفتمین ماه...

تاثیرات افزایش نرخ بهره؛ کاهش قیمت مسکن در استرالیا برای هفتمین ماه متوالی

صدای استرالیا – قیمت مسکن در استرالیا برای هفتمین ماه پیاپی کاهش یافت و بازار املاک پایتخت‌های ایالتی و قلمروها اکنون سریع‌ترین روند نزولی خود در ۴۰ سال گذشته را تجربه می‌کند؛ روندی که افزایش نرخ بهره و سنگین‌تر شدن هزینه وام مسکن، تقاضای خریداران را کاهش داده است.

بر اساس داده‌های مؤسسه کُتالیتی (Cotality)، ارزش مجموع خانه‌ها در پایتخت‌های استرالیا در ماه اکتبر ۱.۴ درصد افت کرد و از ماه مارس تاکنون، کاهش قیمت‌ها به ۸.۱ درصد رسیده است. در عین حال، مرکز اصلی افت بازار از سیدنی و ملبورن به شهرهای متوسط‌تر، به‌ویژه بریزبن و پرت، منتقل شده است؛ این دو شهر بیشترین کاهش قیمت را در ماه اکتبر ثبت کردند.

تیم لاولس، مدیر تحقیقات کتالیتی، می‌گوید افت قیمت‌ها اکنون تقریباً سراسر بازار را دربر گرفته است. به گفته او، شهرهایی مانند بریزبن، پرت و آدلاید که طی شش سال گذشته رشد بسیار شدیدی را تجربه کرده بودند، اکنون وارد مرحله اصلاح قیمت شده‌اند و تقریباً تمام مناطق حومه‌ای این سه شهر در سه ماه گذشته با کاهش ارزش مسکن روبه‌رو بوده‌اند.

افزایش چهارباره نرخ بهره در سال جاری، فشار قابل‌توجهی بر بازار مسکن وارد کرده و بسیاری از اقتصاددانان انتظار دارند بانک مرکزی استرالیا در نشست روز سه‌شنبه بار دیگر نرخ بهره را افزایش دهد. برخی تحلیلگران نیز پیش‌بینی می‌کنند با ادامه افزایش هزینه وام، قیمت مسکن در استرالیا ممکن است در مجموع بیش از ۱۰ درصد کاهش یابد. بانک مورگان استنلی حتی احتمال افت حداکثر ۱۵ درصدی قیمت‌ها از اوج تا کف بازار را مطرح کرده است.

لاولس نرخ بهره بالا را مهم‌ترین عامل فشار بر بازار می‌داند و در کنار آن، دشواری خرید مسکن به‌دلیل قیمت‌های بالا و کاهش فعالیت سرمایه‌گذاران در پی تغییرات مالیاتی دولت را از دیگر عوامل کاهش تقاضا عنوان می‌کند.

با وجود سرعت بالای افت قیمت‌ها، بسیاری از مالکان همچنان از افزایش قابل‌توجه ارزش املاک خود در سال‌های گذشته برخوردارند. طی یک دهه گذشته، قیمت مسکن در آدلاید، بریزبن، پرت و هوبارت تقریباً دو برابر شده است. این رشد در کانبرا بیش از ۵۰ درصد، در سیدنی و داروین بیش از ۳۰ درصد و در ملبورن کمی بیش از ۲۰ درصد بوده است.

برای نمونه، تحلیل کتالیتی نشان می‌دهد حتی اگر قیمت مسکن در پرت از بالاترین سطح ثبت‌شده خود ۲۰ درصد کاهش یابد، ارزش املاک در این شهر تنها به سطح اواسط سال ۲۰۲۵ بازخواهد گشت.

پیتر اشو، اقتصاددان و مدیر اجرایی شرکت 13x، معتقد است بازارهای بزرگ سیدنی و ملبورن به کف روند نزولی نزدیک شده‌اند، در حالی که شهرهای متوسط‌تر هنوز در مراحل ابتدایی این دوره قرار دارند. او این کاهش را بخشی از چرخه طبیعی بازار مسکن می‌داند و می‌گوید افزایش نرخ بهره با کاهش قدرت خرید و تضعیف اعتماد مصرف‌کنندگان، بر بازار املاک فشار وارد کرده است.

در بخش اجاره نیز نشانه‌هایی از کاهش نسبی فشار دیده می‌شود. نرخ خانه‌های خالی برای اجاره در سطح ملی افزایش یافته و سرعت رشد اجاره‌بها کمتر شده است. با این حال، اجاره‌ها طی شش سال گذشته همچنان بیش از ۵۰ درصد افزایش یافته‌اند و به‌طور متوسط هفته‌ای حدود ۲۴۵ دلار به هزینه اجاره مسکن اضافه کرده‌اند؛ افزایشی که بسیار سریع‌تر از رشد دستمزدها بوده است.

تحلیلگران یکی از دلایل افزایش خانه‌های خالی را تغییر الگوی زندگی خانوارها می‌دانند؛ به‌طوری که برخی مستأجران به‌دلیل هزینه‌های بالای مسکن، به زندگی مشترک در خانه‌های اجاره‌ای یا بازگشت به خانه اعضای خانواده روی آورده‌اند.

منبع: گاردین

آخرین خبرها

ارسال پاسخ

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

- Advertisment -
Pasargad Migration

پربازدیدترین‌ها