وبسایت اطلاع رسانی فارسی زبانان استرالیا | Voice Of Australia

| جمعه ۱۰ بهمن ۱۴۰۴ | Friday 30 January 2026
» اخبار » نقش احتمالی پایگاه جاسوسی استرالیا در حمله نظامی آمریکا به ایران

تاریخ انتشار : 1404/11/10 - 2:53

نقش احتمالی پایگاه جاسوسی استرالیا در حمله نظامی آمریکا به ایران

صدای استرالیا - یک پایگاه فوق‌محرمانه اطلاعاتی در استرالیا ممکن است در صورت حمله نظامی ایالات متحده به ایران، نقشی کلیدی ایفا کند؛ آن هم در شرایطی که تنش‌ها بر سر برنامه هسته‌ای ایران به شدت افزایش یافته است.


صدای استرالیا – یک پایگاه فوق‌محرمانه اطلاعاتی در استرالیا ممکن است در صورت حمله نظامی ایالات متحده به ایران، نقشی کلیدی ایفا کند؛ آن هم در شرایطی که تنش‌ها بر سر برنامه هسته‌ای ایران به شدت افزایش یافته است.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، به مقام‌های ایران هشدار داده است که فرصت برای رسیدن به توافق در حال پایان است. هم‌زمان، پنتاگون در حال تقویت حضور نظامی خود در خاورمیانه است و ترامپ اعلام کرده یک نیروی بزرگ دریایی آمریکا که آن را یک آرمادای عظیم توصیف کرده، به سمت ایران در حرکت است.

مقام‌های تهران اعلام کرده‌اند که ارتش ایران برای پاسخ فوری و قاطع به هرگونه حمله آمریکا آماده است.

مالکوم دیویس، کارشناس دفاعی از مؤسسه سیاست راهبردی استرالیا، می‌گوید پایگاه پاین گپ، مرکز مشترک شنود و نظارت اطلاعاتی آمریکا و استرالیا، در صورت واکنش نظامی ایران به احتمال زیاد درگیر خواهد بود. او می‌گوید نقش پاین گپ شامل هشدار زودهنگام موشکی است و اگر ایران با شلیک موشک به نیروهای آمریکایی پاسخ دهد، این پرتاب‌ها ابتدا توسط ماهواره‌های آمریکا شناسایی و اطلاعات آن به این پایگاه منتقل می‌شود.

پایگاه پاین گپ که حدود ۲۰ کیلومتر در جنوب غربی شهر آلیس اسپرینگز در قلمرو شمالی استرالیا قرار دارد، همچنین می‌تواند در برنامه‌ریزی عملیات احتمالی نظامی آمریکا نقش پشتیبانی اطلاعاتی داشته باشد. با این حال، این پایگاه تنها بخش کوچکی از توان نظامی گسترده‌ای است که آمریکا می‌تواند علیه ایران به کار گیرد.

از جمله تجهیزات نظامی اعزام‌شده به خاورمیانه می‌توان به ناو هواپیمابر یو‌اس‌اس آبراهام لینکلن و چندین ناوشکن مجهز به موشک هدایت‌شونده اشاره کرد که قابلیت انجام حملات از دریا را دارند. آمریکا همچنین می‌تواند از پایگاه‌های هوایی خود در منطقه، از جمله پایگاه بزرگ العدید در قطر که مقر عملیاتی فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا است، هواپیماهای جنگی اعزام کند.

دیویس می‌گوید نبود یک نیروی هوایی مدرن و مؤثر، ایران را عملاً در برابر حملات آمریکا آسیب‌پذیر کرده است. به گفته او، ایران می‌تواند با حمله به اسرائیل یا پایگاه‌های آمریکا در خاورمیانه پاسخ دهد، اما چنین اقدامی خطر کشیده شدن اسرائیل به درگیری و تشدید حملات را به همراه خواهد داشت.

هنوز مشخص نیست ترامپ در نهایت چه تصمیمی درباره استفاده از نیروی نظامی خواهد گرفت. او دو خط قرمز را مطرح کرده است: کشتار معترضان مسالمت‌آمیز و احتمال اعدام گسترده بازداشت‌شدگان.

به گفته فعالان حقوق بشر، در جریان سرکوب خونین اعتراضات در ایران دست‌کم ۶۲۲۱ نفر کشته شده‌اند و بیم آن می‌رود شمار واقعی قربانیان بیشتر باشد.

منبع: ۹ نیوز با مشارکت خبرگزاری آسوشیتدپرس


برچسب ها : , , ,
دسته بندی : اخبار , اسلایدر , سیاسی , پیشنهاد سردبیر
ارسال دیدگاه