وبسایت اطلاع رسانی فارسی زبانان استرالیا | Voice Of Australia

| سه شنبه ۲۲ مهر ۱۴۰۴ | Tuesday 14 October 2025
» اجتماعی » موج رو به افزایش جرم و جنایت در ویکتوریا؛ جایی که هر ۴۴ دقیقه یک خودرو به سرقت می‌رود

تاریخ انتشار : 1404/07/22 - 9:14

موج رو به افزایش جرم و جنایت در ویکتوریا؛ جایی که هر ۴۴ دقیقه یک خودرو به سرقت می‌رود

صدای استرالیا - سرقت خودرو در ایالت ویکتوریا طی سال جاری بیش از ۴۰ درصد افزایش یافته است.


صدای استرالیا – سرقت خودرو در ایالت ویکتوریا طی سال جاری بیش از ۴۰ درصد افزایش یافته است. در یکی از حوادث اخیر، مادری مجبور شد در ترس و وحشت ببیند که خودروی او به همراه دو پسر کوچکش از جلوی خانه‌اش ربوده می‌شود.

استفنی وین، ساکن شمال ملبورن، پس از آنکه دوقلوهای چهار ساله‌اش را در خودرو قرار داد و برای برداشتن دختر هفت‌ساله‌اش به خانه برگشت، با صحنه‌ای هولناک روبه‌رو شد.

تصاویر دوربین مداربسته نشان می‌دهد دو فرد نقاب‌دار به سمت خودرو می‌دوند؛ یکی پشت فرمان می‌نشیند و دیگری در صندلی عقب کنار کودکان می‌نشیند، سپس خودرو از خانه دور می‌شود.

وین می‌گوید: ترسناک‌ترین لحظه زندگی‌ام بود. نمی‌توانم توصیف کنم چه وحشتی را تجربه کردم. هنوز هم با یادآوری آن مضطرب می‌شوم.

او می‌گوید حدود ۲۰ دقیقه طول کشید تا پلیس بتواند پاسخی بدهد، و در آن زمان فقط می‌توانست با همسرش تماس بگیرد و منتظر بماند. دوقلوها پس از حدود ۴۵ دقیقه در دو محل جداگانه در نزدیکی خانه پیدا و سالم به خانواده بازگردانده شدند.

افزایش نگران‌کننده سرقت خودرو در ویکتوریا

بر اساس آمار اداره آمار استرالیا، در ۱۲ ماه منتهی به ژوئن ۲۰۲۵، سرقت خودرو در ویکتوریا ۴۱ درصد افزایش یافته که بالاترین میزان از سال ۲۰۰۳ تاکنون است.

به گفته اندرو هال، مدیر شورای بیمه استرالیا: در ویکتوریا، هر ۴۴ دقیقه یک مورد سرقت یا تلاش برای سرقت خودرو به شرکت‌های بیمه گزارش می‌شود. این رکوردی ناخوشایند است و قطعاً مدالی نیست که ویکتوریا بخواهد آن را به دست آورد.

او افزود که در حالی‌که سرقت خودرو در دیگر ایالت‌ها کاهش یافته، ویکتوریا با جهش ۵۹ درصدی ادعاهای بیمه‌ای، معادل ۲۲۳ میلیون دلار، روبه‌رو شده است.

واکنش دولت و پلیس

در ۱۲ ماه منتهی به ژوئن ۲۰۲۵، ویکتوریا بیش از ۶۳۸ هزار مورد جرم را ثبت کرده که افزایشی ۱۶ درصدی را نشان می‌دهد. معاون کمیسر پلیس، باب هیل، گفت: به‌عنوان یک جامعه، نمی‌توانیم اجازه دهیم این سطح از جرم به امری عادی تبدیل شود.

وزیر پلیس ویکتوریا، آنتونی کاربینز، از مصاحبه خودداری کرد، اما سخنگوی دولت ایالتی در بیانیه‌ای گفت که نیروهای پلیس هر روز برای مقابله با این نوع جرائم در حال فعالیت هستند و نرخ بالای دستگیری و بازیابی خودروها نشان‌دهنده موفقیت عملیات «ترینیتی» است.

قوانین جدید برای مقابله با جرم

دولت ویکتوریا امسال مجموعه‌ای از اصلاحات قانونی را معرفی کرده که از آن به‌عنوان سخت‌گیرانه‌ترین قوانین آزادی مشروط در استرالیا یاد می‌شود.

این تغییرات به‌ویژه در پاسخ به افزایش جرم در میان نوجوانان اعمال شده و شرایط نگهداری در بازداشت و دریافت آزادی مشروط را سخت‌تر کرده است.

راب استاری، قاضی سابق و وکیل مدافع، می‌گوید: اکنون تمرکز اصلی بر حفاظت از جامعه است. سرقت خودرو دیگر فقط تفریح یا هیجان نیست، بلکه برای برخی جوانان تبدیل به کسب‌وکار پرمنفعتی شده است.

او توضیح داد که خودروهای گران‌قیمت پس از سرقت «تجزیه، تغییر هویت یا به خارج از کشور قاچاق می‌شوند» و برای سارقانی که تنها چند هزار دلار دریافت می‌کنند، سود زیادی دارد.

استاری افزود: احتمالاً چند سال طول می‌کشد تا ببینیم قوانین جدید تا چه اندازه می‌تواند در کاهش نرخ جرم در ویکتوریا تأثیرگذار باشد.

منبع: شبکه خبری ای‌بی‌سی


برچسب ها : , , ,
دسته بندی : اجتماعی , اخبار , اسلایدر , پیشنهاد سردبیر
ارسال دیدگاه