وبسایت اطلاع رسانی فارسی زبانان استرالیا | Voice Of Australia

| سه شنبه ۲۲ مهر ۱۴۰۴ | Tuesday 14 October 2025
» اجتماعی » ممنوعیت بطری‌های ماهی‌شکل سویا سس در استرالیای جنوبی

تاریخ انتشار : 1404/05/25 - 3:33

ممنوعیت بطری‌های ماهی‌شکل سویا سس در استرالیای جنوبی

صدای استرالیا– ایالت استرالیای جنوبی به‌زودی به اولین ایالت کشور تبدیل می‌شود که استفاده از بطری‌های کوچک سس سویا به […]

ممنوعیت بطری‌های ماهی‌شکل سویا سس در استرالیای جنوبی

صدای استرالیا– ایالت استرالیای جنوبی به‌زودی به اولین ایالت کشور تبدیل می‌شود که استفاده از بطری‌های کوچک سس سویا به شکل ماهی را ممنوع می‌کند.

این ممنوعیت از اول سپتامبر اجرا می‌شود و شامل دیگر اقلام پلاستیکی یک‌بارمصرف مانند نی، قاشق و چنگال پلاستیکی همراه غذا یا نوشیدنی، برچسب‌های غیرقابل‌کمپوست روی میوه و سبزی، و ظروف بسته‌بندی آماده نیز خواهد بود. این اقلام به فهرست بلند محصولات پلاستیکی ممنوع‌شده اضافه می‌شوند.

وزیر محیط‌زیست و معاون نخست‌وزیر استرالیای جنوبی، سوزان کلوز، گفت که استفاده از این بطری‌ها بسیار رایج است اما عمر استفاده آن‌ها فقط چند ثانیه است، در حالی که دهه‌ها یا حتی قرن‌ها در طبیعت باقی می‌مانند.

به دلیل کوچک بودن، این بطری‌ها به راحتی به زمین می‌افتند یا به آبراهه‌ها و دریاها می‌رسند و اغلب به زباله‌های خیابانی و ساحلی تبدیل می‌شوند.

کلوز توضیح داد که این بطری‌ها در سیستم بازیافت شهری به دلیل اندازه کوچک قابل‌جداسازی نیستند و اغلب سر از محل دفن زباله یا محیط‌زیست درمی‌آورند. در صورت رها شدن، به میکروپلاستیک تبدیل می‌شوند که در خاک، رودخانه‌ها و اقیانوس‌ها ماندگار خواهند بود. او تأکید کرد که این نوع بسته‌بندی راحتی را می‌توان با گزینه‌های پایدارتر جایگزین کرد.

نینا ووتون، دانشمند علوم دریایی و متخصص زباله‌های پلاستیکی در دانشگاه آدلاید، گفت که این بطری‌ها به‌طور قابل‌توجهی در سواحل یافت می‌شوند و حتی خود او که نسبت به مصرف پلاستیک آگاه است، در رستوران‌های سوشی به سختی می‌تواند از آن‌ها اجتناب کند، زیرا معمولاً پیش از درخواست مشتری داخل بسته غذا گذاشته می‌شوند. او معتقد است که حذف چنین اقلامی که انتخاب را از دست مصرف‌کننده خارج می‌کند، اقدام مثبتی است.

علاوه بر استرالیای جنوبی، نیوساوت‌ولز و تاسمانیا در حال بررسی ممنوعیت مشابه هستند، در حالی که کوئینزلند و سایر ایالات فعلاً برنامه‌ای برای محدودیت بیشتر ندارند. این اقدامات در حالی انجام می‌شود که بیش از ۱۷۵ کشور، از جمله استرالیا، در ژنو برای نهایی‌کردن معاهده جهانی مقابله با آلودگی پلاستیکی تلاش می‌کنند. دولت فدرال هدف دارد تا سال ۲۰۴۰ به آلودگی پلاستیکی پایان دهد.

منبع: ۹ نیوز


برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.


دسته بندی : اجتماعی , اخبار , اسلایدر
ارسال دیدگاه