وبسایت اطلاع رسانی فارسی زبانان استرالیا | Voice Of Australia

| یکشنبه ۱۰ اسفند ۱۴۰۴ | Sunday 1 March 2026
» اجتماعی » رقص در خیابان‌ها: ایرانیان استرالیا جشن گرفتند

تاریخ انتشار : 1404/12/10 - 9:23

رقص در خیابان‌ها: ایرانیان استرالیا جشن گرفتند

صدای استرالیا ـ خبرگزاری آسوشیتد پرس استرالیا در گزارشی به شادی ایرانیان ساکن استرالیا پس از اعلام خبر مرگ علی خامنه‌ای پرداخته و نوشت:‌ ایرانیان استرالیایی پس از کشته شدن رهبر جمهوری اسلامی ایران در حملات هوایی به خیابان‌ها آمدند.


صدای استرالیا ـ خبرگزاری آسوشیتد پرس استرالیا در گزارشی به شادی ایرانیان ساکن استرالیا پس از اعلام خبر مرگ علی خامنه‌ای پرداخته و نوشت:‌ ایرانیان استرالیایی پس از کشته شدن رهبر جمهوری اسلامی ایران در حملات هوایی به خیابان‌ها آمدند.

در این گزارش آمده است که جشن‌های عمومی در ایران طی دهه‌ها تحت یک حکومت سخت‌گیر اسلامی عمدتاً غایب بوده است، اما حملاتی که به کشته شدن رهبر عالی کشور انجامید، حال‌وهوایی شادمانه در میان کسانی که از دور نظاره‌گر بودند ایجاد کرده است.

ایالات متحده و اسرائیل حملات موشکی علیه ایران انجام دادند که دونالد ترامپ گفت با هدف پایان دادن به تهدید چند دهه‌ای تهران و برنامه سلاح‌های هسته‌ای آن صورت گرفته است. رهبر جمهوری اسلامی، آیت‌الله علی خامنه‌ای، از جمله کشته‌شدگان این حملات بود.

یک خانواده ایرانی–استرالیایی در بریزبن روز یکشنبه این تحول را با یک جشن سنتی برگزار کردند: تقسیم کیک و شیرینی.

امین که نخواست نام خانوادگی‌اش فاش شود، یک صبحانه دورهمی با تابلوهایی با شعار «ایران آزاد» و «آیت‌الله دیگر نیست» ترتیب داد و برای چند دوست پیام فرستاد، پیش از آنکه با خوشحالی ببیند همسایه‌ها نیز به جمع آن‌ها پیوستند.

او به خبرگزاری آسوشیتد پرس استرالیا گفت این آغاز یک روز تازه برای ایران است.

در حالی که او از مرگ آیت‌الله استقبال کرد، اذعان داشت که روزهای آینده با عدم قطعیت درباره اینکه چه کسی ایران را رهبری خواهد کرد همراه است.

با این حال امیدوار بود که پس از سال‌ها، برای نخستین بار بتواند برای دیدار خانواده‌اش به ایران بازگردد، چرا که به دلیل نگرانی‌های امنیتی قادر به سفر نبود.

حمید، ساکن پرت، از زمان حملات با خانواده‌اش در خارج از کشور در تماس بوده و گفت بسیاری در ایران به خیابان‌ها آمده‌اند تا برقصند، شعار بدهند و جشن بگیرند.

او گفت این کاری است که نزدیک به ۵۰ سال ممنوع بوده است.

او افزود اکثریت خانواده و دوستان ما در ایران زندگی می‌کنند و خوشحال هستند، ما در تماس بوده‌ایم و همه امیدوارند که پایان فرا رسیده باشد.

قطع اینترنت و خطوط تلفن در ایران ارتباط با ساکنان تهران و دیگر شهرها را دشوار کرده است.

او گفت می‌خواهد مردم ایران آزادی‌ای را که در استرالیا ممکن است تجربه کنند و امیدوار است این حملات به حاکمیت حکومت اسلامی پایان دهد.

در کانبرا، چند صد نفر بیرون سفارت تعطیل‌شده ایران تجمع کردند تا مرگ آیت‌الله را تشویق کرده و از رهبران آمریکا و اسرائیل تمجید کنند.

شامپاین روی جمعیت در حال رقص پاشیده می‌شد و مردم برای ایرانی آزاد و امنیت خانواده‌هایشان دعا می‌کردند.

بیشتر افراد از ناتوانی خود در سفر به وطن برای دیدار بستگانشان به دلیل مشارکت در اعتراضات سخن گفتند.

فب، که تنها نام کوچکش را اعلام کرد، ۳۰ سال پیش پس از بیش از یک دهه مبارزه با حکومت اقتدارگرا پس از انقلاب ایران، به استرالیا گریخت.

او گفت اگر بازمی‌گشت کشته می‌شد، اما اکنون فرصتی دارد تا دوباره «قبیله» خود را در ایران ببیند.

بسیاری از ایرانیان–استرالیایی این رویدادها را نقطه عطفی در تاریخ ایران دانستند.

المیرا از گروه «ایران آزاد» گفت پس از دهه‌ها سرکوب، امیدی برای آینده‌ای بهتر وجود دارد.

او گفت ۴۷ سال سرکوب و دیکتاتوری بوده و مردم می‌خواهند از آمریکا و اسرائیل برای کمک به مردم داخل ایران تشکر کنند.


برچسب ها : , , , , ,
دسته بندی : اجتماعی , اخبار , اسلایدر , سیاسی , پیشنهاد سردبیر
ارسال دیدگاه