وبسایت اطلاع رسانی فارسی زبانان استرالیا | Voice Of Australia

| جمعه ۱۳ شهریور ۱۴۰۵ | Friday 4 September 2026
» اخبار » حضور نظامی آمریکا در استرالیا افزایش می‌یابد؛ اعلام برنامه‌های جدید در ماه‌های آینده

تاریخ انتشار : 1405/06/13 - 6:53

حضور نظامی آمریکا در استرالیا افزایش می‌یابد؛ اعلام برنامه‌های جدید در ماه‌های آینده

صدای استرالیا - حضور نظامی آمریکا در استرالیا قرار است بیش از گذشته گسترش پیدا کند و دولت استرالیا می‌گوید جزئیات برنامه‌های جدید در ماه‌های آینده اعلام خواهد شد.


صدای استرالیا – حضور نظامی آمریکا در استرالیا قرار است بیش از گذشته گسترش پیدا کند و دولت استرالیا می‌گوید جزئیات برنامه‌های جدید در ماه‌های آینده اعلام خواهد شد.

ریچارد مارلز، وزیر دفاع استرالیا، در واشنگتن با پیت هگست، وزیر دفاع آمریکا، دیدار کرد و درباره افزایش حضور نظامی آمریکا و وضعیت نیروهای این کشور در استرالیا گفت‌وگو کرد.

آمریکا در حال حاضر نیز حضور نظامی قابل توجهی در استرالیا دارد. تفنگداران دریایی آمریکا به‌صورت دوره‌ای در داروین مستقر می‌شوند و دو کشور همچنین در حال ایجاد نیروی چرخشی زیردریایی در غرب استرالیا هستند. قرار است از سال آینده حدود هزار نیروی نیروی دریایی آمریکا در پایگاه HMAS Stirling در نزدیکی پرت مستقر شوند تا از فعالیت زیردریایی‌های کلاس ویرجینیا در منطقه پشتیبانی کنند.

مارلز گفته است حضور نظامی آمریکا در استرالیا باز هم افزایش خواهد یافت و انتظار می‌رود زمانی که او و پنی وانگ، وزیر امور خارجه استرالیا، در ماه‌های آینده با همتایان آمریکایی خود دیدار کنند، جزئیات بیشتری درباره این تغییرات اعلام شود.

او افزایش حضور نظامی آمریکا را بخشی از تلاش برای ایجاد بازدارندگی در منطقه هند-آرام و تقویت ثبات و صلح در منطقه دانست و گفت این موضوع با منافع ملی استرالیا همخوانی دارد.

پنتاگون نیز پس از دیدار مارلز و هگست اعلام کرد دو کشور قصد دارند اجرای طرح‌های مربوط به افزایش حضور نظامی آمریکا در پایگاه‌های استرالیا را سرعت ببخشند. همچنین همکاری‌های صنعتی و دفاعی میان دو کشور، از جمله تولید موشک‌های هدایت‌شونده، می‌تواند گسترش پیدا کند.

استرالیا و آمریکا در سال ۲۰۱۴ توافقی برای حضور بلندمدت نیروهای آمریکایی در استرالیا امضا کردند. هدف این توافق، کمک به حفظ ثبات منطقه‌ای و فراهم کردن امکان واکنش سریع‌تر به بحران‌ها و حوادث بشردوستانه عنوان شده است.

در این دیدار همچنین موضوع هزینه‌های دفاعی استرالیا مطرح شد. آمریکا از متحدان خود می‌خواهد سرمایه‌گذاری بیشتری در حوزه دفاعی انجام دهند. مارلز گفت افزایش اخیر هزینه‌های دفاعی استرالیا مورد استقبال قرار گرفته است.

به گفته وزیر دفاع استرالیا، هزینه‌های دفاعی این کشور بر اساس معیار ناتو اکنون به ۲.۸ درصد تولید ناخالص داخلی رسیده است؛ رقمی که به گفته او از هزینه‌های دفاعی کشورهایی مانند آلمان، بریتانیا، فرانسه، اسپانیا و ایتالیا بیشتر است.

تأکید استرالیا بر اجرای AUKUS

ریچارد مارلز همچنین بار دیگر بر اطمینان خود از اجرای توافق امنیتی AUKUS و تحویل نخستین زیردریایی کلاس ویرجینیا به استرالیا تأکید کرد.

بر اساس این توافق، استرالیا قرار است در دهه ۲۰۳۰ سه زیردریایی کلاس ویرجینیا را از آمریکا خریداری کند و نخستین فروند طبق برنامه در سال ۲۰۳۲ تحویل داده خواهد شد.

با این حال، تصمیم نهایی درباره فروش این زیردریایی‌ها به رئیس‌جمهوری آمریکا در زمان اجرای قرارداد بستگی خواهد داشت، زیرا نیازهای نیروی دریایی آمریکا نیز در آن زمان باید در نظر گرفته شود.

مارلز در دفاع از آینده AUKUS به سرمایه‌گذاری استرالیا در زیرساخت‌های تعمیر و نگهداری زیردریایی‌ها در استرالیای غربی اشاره کرد. به گفته او، ایجاد تأسیسات جدید این امکان را فراهم می‌کند که زیردریایی‌های آمریکایی در نزدیکی مناطق مهم عملیاتی خود تعمیر و نگهداری شوند و مدت بیشتری در آب‌های استراتژیک فعالیت کنند.

پیوند دفاع و هوش مصنوعی

وزیر دفاع استرالیا در سفر اخیر خود به آمریکا همچنین با مدیران شرکت‌های بزرگ فناوری از جمله Anthropic، OpenAI، Microsoft و Google دیدار کرده است.

دولت استرالیا تلاش می‌کند با تقویت روابط با شرکت‌های بزرگ هوش مصنوعی، سرمایه‌گذاری آمریکا در مراکز داده استرالیا را افزایش دهد. برآوردهای وزارت خزانه‌داری نشان می‌دهد ارزش ساخت مراکز داده در استرالیا می‌تواند تا سال ۲۰۳۰ به حدود ۱۵۰ میلیارد دلار برسد.

با این حال، دولت استرالیا می‌گوید هدف تنها جذب سرمایه نیست و این مراکز داده باید مزایای بیشتری برای اقتصاد استرالیا داشته باشند؛ از جمله فراهم کردن دسترسی مطمئن و مقرون‌به‌صرفه شرکت‌های استرالیایی به توان پردازشی.

مارلز همچنین تأکید کرده است که توسعه هوش مصنوعی تنها یک موضوع اقتصادی نیست و از نظر امنیت ملی نیز اهمیت دارد. به گفته او، هوش مصنوعی در آینده نقش مهمی در تجهیزات و عملیات نظامی خواهد داشت و استرالیا باید اطمینان حاصل کند که به این فناوری‌های پیشرفته دسترسی دارد.

منبع: شبکه خبری ای‌بی‌سی


برچسب ها : , , , ,
دسته بندی : اخبار , اسلایدر , سیاسی , پیشنهاد سردبیر
ارسال دیدگاه