وبسایت اطلاع رسانی فارسی زبانان استرالیا | Voice Of Australia

| پنج شنبه ۹ بهمن ۱۴۰۴ | Thursday 29 January 2026
» اخبار » افزایش نرخ تورم در استرالیا و پیش‌بینی برای افزایش نرخ بهره

تاریخ انتشار : 1404/11/08 - 8:46

افزایش نرخ تورم در استرالیا و پیش‌بینی برای افزایش نرخ بهره

صدای استرالیا - افزایش سریع قیمت‌های مصرف‌کننده باعث شد نرخ تورم سالانه استرالیا در ماه دسامبر از ۳.۴ درصد به ۳.۸ درصد برسد

بیشترین رشد قیمت در ساخت‌وساز، بنزین و مواد غذایی؛ نرخ تورم به 7 درصد رسید

صدای استرالیا – افزایش سریع قیمت‌های مصرف‌کننده باعث شد نرخ تورم سالانه استرالیا در ماه دسامبر از ۳.۴ درصد به ۳.۸ درصد برسد؛ رقمی که احتمال افزایش نرخ بهره توسط بانک مرکزی استرالیا در نشست هفته آینده را تقویت کرده است.

داده‌های جدید اداره آمار استرالیا نشان می‌دهد خانوارهای استرالیایی بار دیگر با فشار فزاینده هزینه‌های زندگی روبه‌رو هستند؛ فشاری که به گفته اقتصاددانان، می‌تواند به نخستین افزایش نرخ بهره از نوامبر ۲۰۲۳ منجر شود.

اقتصاددانان بانک ANZ اعلام کرده‌اند که در پی این آمار، پیش‌بینی خود را تغییر داده و اکنون انتظار دارند بانک مرکزی در نشست سه‌شنبه آینده نرخ بهره را افزایش دهد. به گفته آنان، رشد تقاضا از عرضه پیشی گرفته و تعدیل نرخ بهره می‌تواند به بازگشت تورم به محدوده هدف کمک کند، هرچند این افزایش به‌عنوان یک اقدام احتیاطی یک‌باره تلقی می‌شود و نه آغاز یک چرخه جدید افزایش نرخ‌ها.

افزایش هزینه‌های مسکن نقش مهمی در جهش تورم سالانه داشته است. اجاره‌بها در سال منتهی به دسامبر ۳.۹ درصد افزایش یافت و قیمت برق نیز با پایان یافتن یارانه‌ها در کوئینزلند و استرالیای غربی ۲۱.۵ درصد جهش کرد.

فشار هزینه‌های زندگی در سوپرمارکت‌ها نیز مشهود بود، به‌طوری که قیمت مواد غذایی و نوشیدنی‌های غیرالکلی در همین دوره ۳.۴ درصد افزایش یافت. قیمت سفر و اقامت هم تقریباً ۱۰ درصد رشد سالانه داشت که هم‌زمان با تور آشز کریکت و آغاز تعطیلات تابستانی رخ داد.

اگرچه تورم سرفصل همچنان بالاتر از محدوده هدف ۲ تا ۳ درصدی بانک مرکزی قرار دارد، بخشی از این افزایش به عوامل موقتی مانند پایان تدریجی یارانه‌های برق نسبت داده می‌شود. با حذف نوسانات شدید قیمتی، شاخص «میانگین تعدیل‌شده» مورد نظر بانک مرکزی در سال منتهی به دسامبر به ۳.۴ درصد رسید که نسبت به ۳ درصد در فصل سپتامبر افزایش قابل توجهی نشان می‌دهد و بالاتر از پیش‌بینی اکثر اقتصاددانان بوده است

پس از انتشار این آمار و در کنار داده‌های قوی اشتغال در هفته گذشته، انتظارات بازار برای افزایش نرخ بهره تقویت شد. دلار استرالیا نیز در واکنش به این داده‌ها بار دیگر به بالای ۷۰ سنت آمریکا صعود کرد. پیش از انتشار آمار تورم، بازارهای مالی احتمال افزایش نرخ بهره در هفته آینده را حدود ۶۰ درصد برآورد می‌کردند.

منبع:‌ روزنامه گاردین


برچسب ها : , , , ,
دسته بندی : اخبار , اسلایدر , اقتصادی , پیشنهاد سردبیر
ارسال دیدگاه