وبسایت اطلاع رسانی فارسی زبانان استرالیا | Voice Of Australia

| یکشنبه ۱۷ اسفند ۱۴۰۴ | Sunday 8 March 2026
» اخبار » استرالیا کمک دفاعی به خلیج فارس را بررسی می‌کند، اما وارد جنگ زمینی نمی‌شود

تاریخ انتشار : 1404/12/17 - 6:34

استرالیا کمک دفاعی به خلیج فارس را بررسی می‌کند، اما وارد جنگ زمینی نمی‌شود

صدای استرالیا– وزیر امور خارجه استرالیا اعلام کرد این کشور در حال بررسی ارائه کمک نظامی برای حمایت از کشورهای […]

استرالیا کمک دفاعی به خلیج فارس را بررسی می‌کند، اما وارد جنگ زمینی نمی‌شود

صدای استرالیا– وزیر امور خارجه استرالیا اعلام کرد این کشور در حال بررسی ارائه کمک نظامی برای حمایت از کشورهای حوزه خلیج فارس در برابر حملات ایران است، اما در هیچ عملیات زمینی علیه ایران شرکت نخواهد کرد.

دولت استرالیا همچنین اعلام کرد از زمان حملات آمریکا و اسرائیل به ایران در یک هفته گذشته، ۹ پرواز از خاورمیانه وارد استرالیا شده‌اند و سه پرواز دیگر نیز قرار است روز یکشنبه وارد این کشور شوند. علاوه بر این، ده‌ها شهروند استرالیایی به دلیل محدودیت فضای هوایی قطر، با اتوبوس از قطر به عربستان سعودی منتقل شده‌اند تا از آنجا منطقه را ترک کنند.

پنی وونگ، وزیر امور خارجه استرالیا، روز یکشنبه در گفت‌وگو با شبکه ای‌بی‌سی تأیید کرد که از دولت استرالیا برای کمک به مقابله با حملات موشکی ایران درخواست شده است.

او گفت: بسیاری از کشورهایی که در این درگیری مشارکت ندارند نیز از سوی ایران مورد حمله قرار گرفته‌اند.

وونگ افزود: طبیعی است که در چنین شرایطی از ما درخواست کمک شده باشد و ما این موضوع را با دقت بررسی خواهیم کرد و در حال انجام همین کار هستیم.

وقتی از او پرسیده شد آیا این کمک شامل محافظت از این کشورها در برابر حملات پهپادی و موشکی ایران خواهد بود، وونگ پاسخ داد: بله. و ما این موضوع را در چارچوب موضعی که اعلام کرده‌ایم بررسی می‌کنیم؛ یعنی استرالیا در هیچ اقدام تهاجمی علیه ایران مشارکت نمی‌کند.

این موضع‌گیری گامی دیگر در سیاست دولت استرالیا است که پیش‌تر نیز اعلام کرده بود در هیچ عملیات نظامی تهاجمی علیه ایران شرکت نخواهد کرد.

وونگ بار دیگر تأکید کرد که دولت قصد ندارد نیروهای نیروی دفاعی استرالیا (ADF) را به این درگیری اعزام کند.

او گفت: این جنگ عراق نیست و ما دولت هاوارد نیستیم. ما از استرالیایی‌ها نمی‌خواهیم بپذیرند که زنان و مردان استرالیایی در یک جنگ زمینی اعزام شوند.

او افزود: ما به‌طور شفاف مبنای تصمیم خود و چارچوب مشارکت استرالیا را اعلام کرده‌ایم.

وزیر خارجه استرالیا همچنین از موضع دولت در برابر انتقادها دفاع کرد؛ انتقادهایی که پس از تأیید حضور سه نظامی استرالیایی در زیردریایی آمریکایی که یک ناو جنگی ایران را در نزدیکی سریلانکا هدف قرار داده بود مطرح شد.

وونگ گفت حضور نیروهای استرالیایی در مأموریت‌های مشترک با کشورهای دیگر موضوع جدیدی نیست، اما تأکید کرد که هر نظامی استرالیایی در خارج از کشور همچنان تابع قوانین و دستورالعمل‌های استرالیا است.

او افزود: این موضوع تازه‌ای نیست که نیروهای دفاعی استرالیا در چنین مأموریت‌هایی مشارکت داشته باشند. هر زمان که نیروهای ما در خارج از کشور مستقر می‌شوند، سازوکارهایی وجود دارد تا اطمینان حاصل شود که آن‌ها از قوانین، سیاست‌ها و دستورالعمل‌های استرالیا پیروی می‌کنند.

در ۵ مارس وزارت دفاع استرالیا عملیاتی با نام Operation Beech را آغاز کرد؛ عملیاتی کنسولی برای کمک به شهروندان استرالیایی گرفتار در خاورمیانه. در چارچوب این اقدام، یک هواپیمای ترابری سنگین C-17A Globemaster و یک هواپیمای سوخت‌رسان KC-30Aنیروی هوایی استرالیا به‌عنوان اقدام احتیاطی اعزام شدند.

دولت حزب کارگر همچنان از شهروندان استرالیایی خواسته است در صورت امکان از پروازهای تجاری برای بازگشت به کشور استفاده کنند.

دولت اعلام کرد ۱,۵۴۹ شهروند استرالیایی تاکنون با ۹ پرواز تجاری از امارات متحده عربی وارد استرالیا شده‌اند. همچنین سه پرواز دیگر از امارات قرار است روز یکشنبه در سیدنی، ملبورن و پرت فرود بیایند.

علاوه بر این، ۹۲ شهروند استرالیایی از قطر با اتوبوس به عربستان سعودی منتقل شده‌اند و شرکت قطر ایرویز نیز به دولت استرالیا اطلاع داده است که ۶۸ شهروند استرالیایی روز شنبه از دوحه به مقصد اروپا پرواز کرده‌اند.

منبع: گاردین


برچسب ها : , , ,
دسته بندی : اخبار , اسلایدر , سیاسی
ارسال دیدگاه