نیرویهای امنیتی استرالیا روز چهارشنبه اعلام کردند که دستگیری این فرد نتیجه همکاری پلیس در ۹ کشور دیگر بوده است.
پلیس فدرال استرالیا در بیانیهای اعلام کرد: «این برنامه کاربردی با نام «Ghost» (شبح) که نوعی نرمافزار وبنوشت رمزگذاری شده است و بنا به ادعای طراح آن قابل هک کردن نیست، توسط صدها مجرم و تبهکار در اروپا، خاورمیانه و آسیا مورد استفاده قرار گرفته است.»
به رغم ادعای طراح این برنامه در خصوص غیرقابل هک بودن آن، ماموران پلیس در سراسر جهان طی دو سال گذشته ضمن هک این شبکه، کاربران آن را حین گفتگو و تبادل اطلاعات درباره قاچاق مواد مخدر، پولشویی، قتل و دیگر جرائم خشونتآمیز رصد میکردند.
معاون کمیسر پلیس فدرال استرالیا میگوید طراح برنامه کاربردی «Ghost» که یک جوان استرالیایی است هنگام دستگیری «کمی متعجب» به نظر میرسید.
این فرد مظنون در خانه والدینش در جنوب غربی سیدنی زندگی میکرد و تا پیش از دستگیری سابقه کیفری نداشت.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، وی به ارتکاب پنج جرم متهم شده که مجازات سنگینترین آنها تحمل ده سال زندان است.
پلیس استرالیا علاوه بر بازداشت این متخصص برنامهنویسی رایانهای، حدود ۳۷۶ تلفن همراه با دسترسی به برنامه کاربردی «Ghost» را توقیف و دهها شهروند دیگر را در سراسر این کشور دستگیر کرده است.
در بیانیه مطبوعاتی پلیس فدرال استرالیا، به نقل از کاترین دی بول، کمیسر بلژیکی و مدیر یوروپل آمده است: «به وضوح نشان دادیم که شبکههای تبهکار و جرمخیز، هر چقدر هم که پنهانکاری کنند، نمیتوانند از تلاش جمعی ما فرار کنند».
یوروپل صبح روز چهارشنبه در همین ارتباط یک کنفرانس مطبوعاتی به صورت آنلاین از مقر خود در لاهه برگزار کرد.
بر اساس آنچه در این کنفرانس اعلام شد، در مجموع، سازمانهای پلیس ۹ کشور در جستجوی جهانی برای یافتن مجرمان مرتبط با این شبکه مشارکت داشتند.
این گوشیها حدود ۲۳۵۰ دلار استرالیا (۱۴۳۰ یورو) قیمت داشتند و این مبلغ شامل شش ماه اشتراک برای سرویس و نیز خدمات پشتیبانی فنی میشد.
به گفته پلیس استرالیا، صدها فرد مظنون به ارتکاب جرم به دلیل مزایا و ویژگیهای «Ghost» از نظر پیکربندی و نیز تلاش برای ناشناس ماندن از این برنامه کاربردی استفاده میکردند.
با این حال، محققان سال ۲۰۲۲ موفق شدند با نفوذ به یکی از بهروزرسانیهای ارائه شده توسط طراح برنامه، به محتوای رمزگذاریشده آن دسترسی پیدا کنند.