وبسایت اطلاع رسانی فارسی زبانان استرالیا | Voice Of Australia

| دوشنبه ۵ مرداد ۱۴۰۵ | Monday 27 July 2026
» اخبار » شکست پالین هنسون در دادگاه؛ حکم تبعیض نژادی علیه او پابرجا ماند

تاریخ انتشار : 1405/05/05 - 13:11

شکست پالین هنسون در دادگاه؛ حکم تبعیض نژادی علیه او پابرجا ماند

صدای استرالیا - دادگاه فدرال استرالیا درخواست تجدیدنظر پالین هنسون، رهبر حزب وان نیشن، را رد کرد و حکم قبلی مبنی بر اینکه او با انتشار یک پیام در شبکه اجتماعی ایکس علیه مهرین فاروقی، سناتور حزب سبز، مرتکب تبعیض نژادی شده است، تأیید کرد.


صدای استرالیا – دادگاه فدرال استرالیا درخواست تجدیدنظر پالین هنسون، رهبر حزب وان نیشن، را رد کرد و حکم قبلی مبنی بر اینکه او با انتشار یک پیام در شبکه اجتماعی ایکس علیه مهرین فاروقی، سناتور حزب سبز، مرتکب تبعیض نژادی شده است، تأیید کرد.

این پرونده به پیامی مربوط می‌شود که هنسون در سپتامبر ۲۰۲۲ و در روز درگذشت ملکه الیزابت دوم منتشر کرده بود. ماجرا از آنجا آغاز شد که فاروقی در واکنش به درگذشت ملکه نوشت که نمی‌تواند برای رهبر یک امپراتوری نژادپرست که بر پایه غارت سرزمین‌ها، جان‌ها و ثروت مردم مستعمرات بنا شده بود سوگواری کند.

هنسون در پاسخ به این پیام نوشت: اگر از این کشور راضی نیستی، وسایلت را جمع کن و برو به پاکستان.

فاروقی این پیام را مصداق تبعیض نژادی دانست و از هنسون به دادگاه فدرال شکایت کرد. دادگاه در سال ۲۰۲۴ حکم داد که این پیام ناقض ماده ۱۸C قانون تبعیض نژادی است و هنسون باید آن را از شبکه اجتماعی ایکس حذف کند.

وکلای هنسون در دادگاه تجدیدنظر استدلال کردند که ماده ۱۸C نباید درباره اظهارنظرهای سیاسی اعمال شود، زیرا آزادی ارتباطات سیاسی در قانون اساسی استرالیا مورد حمایت قرار گرفته است.

با این حال، هیأت سه نفره قضات دادگاه فدرال تمامی دلایل تجدیدنظرخواهی را رد کرد و اعلام کرد رأی دادگاه بدوی از نظر حقوقی صحیح بوده است.

در رأی دادگاه آمده است که پیام هنسون گروه‌هایی از جمله مهاجران، افراد رنگین‌پوست و مسلمانان را هدف قرار داده و دادگاه بدوی به درستی تشخیص داده است که این پیام موجب توهین، تحقیر، ارعاب و آزار بخشی از این گروه‌ها شده است.

قاضی دادگاه بدوی همچنین پیش‌تر نتیجه گرفته بود که این پیام ماهیتی اسلام‌ستیزانه داشته و با توجه به شمار زیاد دنبال‌کنندگان هنسون در شبکه‌های اجتماعی، باعث تشویق دیگران به انتشار پیام‌های مشابه شده است.

هنسون در جریان رسیدگی اولیه مدعی شده بود که از مسلمان بودن فاروقی اطلاع نداشته است، اما دادگاه این ادعا را نپذیرفت و اعلام کرد احتمال اینکه او از این موضوع اطلاع داشته، بسیار زیاد بوده است.

پس از صدور رأی دادگاه تجدیدنظر، مہرین فاروقی که در جلسه دادگاه حضور داشت، این تصمیم را پیروزی عدالت توصیف کرد و گفت این حکم متعلق به تمام افرادی است که در استرالیا به آن‌ها گفته شده «به کشوری که از آن آمده‌اید برگردید» و احساس کرده‌اند که تعلقشان به این کشور همواره زیر سؤال است.

او همچنین گفت این رأی نشان می‌دهد که نژادپرستی و اسلام‌هراسی نباید در جامعه عادی‌سازی شود و افزود که مبارزه با نفرت‌پراکنی بیش از هر زمان دیگری اهمیت دارد.

در مقابل، پالین هنسون با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد از این رأی ناامید شده و قصد دارد امکان فرجام‌خواهی در دیوان عالی استرالیا را بررسی کند.

او همچنین مدعی شد قوانین فعلی آزادی بیان را محدود کرده و باعث شده مردم از ترس اینکه ممکن است بخشی از جامعه را آزرده کنند، نتوانند آزادانه دیدگاه‌های خود را بیان کنند.

هنسون بار دیگر از پیام خود در سال ۲۰۲۲ دفاع کرد و گفت از آنچه بی‌احترامی به ملکه الیزابت در روز درگذشت او می‌دانست، خشمگین شده بود و تنها قصد داشته نسبت به آن واکنش نشان دهد.

منبع: ‌شبکه خبری ای‌بی‌سی

 


برچسب ها : , , , , ,
دسته بندی : اخبار , اسلایدر , سیاسی , پیشنهاد سردبیر
ارسال دیدگاه