وبسایت اطلاع رسانی فارسی زبانان استرالیا | Voice Of Australia

| یکشنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۳ | Sunday 1 December 2024
» اخبار » اقتصاد استرالیا نگران ریاست جمهوری دوم ترامپ

تاریخ انتشار : 1403/08/16 - 10:30

اقتصاد استرالیا نگران ریاست جمهوری دوم ترامپ

صدای استرالیا- اقتصاد استرالیا با روزهای طوفانی روبرو است؛ به لطف سیاست‌های تفرقه‌انگیزی که دونالد ترامپ، نامزد پیروز انتخابات آمریکا مد نظر دارد.

اقتصاد استرالیا نگران ریاست جمهوری دوم ترامپ

صدای استرالیا– اقتصاد استرالیا با روزهای طوفانی روبرو است؛ به لطف سیاست‌های تفرقه‌انگیزی که دونالد ترامپ، نامزد پیروز انتخابات آمریکا مد نظر دارد.

محیط سیاسی پرآشوب آمریکا، کمپین ۲۰۲۴ انتخابات ریاست جمهوری را کاملاً بر مسائل داخلی متمرکز کرد؛ مشاغل، هزینه زندگی و خارجی‌ها.

در این میان دونالد ترامپ، نامزد جمهوری‌خواهان که موفق شده بار دیگر به ریاست جمهوری برسد وعده داده است که تعرفه‌ای بین ۱۰ تا ۲۰ درصد بر همه واردات اعمال خواهد کرد و برای چین، این تعرفه ۶۰ درصد خواهد بود.

همین امر تأثیر زیادی بر اقتصاد استرالیا و صادرات کالاهای ما خواهد داشت.

متیو دوربان، اقتصاددان ارشد سابق و کمیسر تجارت در کمیسیون تجارت و سرمایه گذاری استرالیا به روزنامه اقتصادی “نیکئی آیژیا” گفته که پیروزی ترامپ برای اقتصاد استرالیا “فاجعه بار” خواهد بود و اقتصاددان مشهور “شین اولیور” نیز گفته این امر می‌تواند آغازگر یک “جنگ تجاری جهانی” باشد.

دکتر اولیور می‌گوید: چین بزرگ‌ترین بازار صادراتی ما است و ۳۵ درصد از صادرات ما را به خود اختصاص می‌دهد. اگر چین تحت تأثیر تعرفه‌ها قرار بگیرد، این می‌تواند منجر به “اثر بی‌نظمی” (dislocation effect) شود، جایی که تقاضا برای محصولات ما که به فرآیند صنعتی یا تولیدی چین مرتبط هستند، کاهش می‌یابد.

به عبارت دیگر، اگر تعرفه‌ها بر روی کالاهای صادراتی به چین اعمال شوند، ممکن است تقاضا برای این کالاها کاهش یابد که در نتیجه تأثیر منفی بر روی اقتصاد و صادرات استرالیا خواهد داشت.

ابه گفته اولیور گر تعرفه‌های ترامپ آتش جنگ تجاری جهانی را شعله‌ور کند که منجر به رکود شدیدتر در فعالیت‌های اقتصادی جهانی شود، این احتمالاً بزرگترین خطر است.

استیون کندی، وزیر خزانه داری استرالیا نیز گفته است که استرالیا در معرض خطر جنگ تجاری قرار دارد.

کندی گفت: «افزایش قابل توجه تعرفه‌ها پیامدهایی برای اقتصاد ایالات متحده خواهد داشت و به عنوان مثال، اگر تعرفه‌ها بر کالاهای چینی برای چین اعمال شود، عواقبی برای استرالیا به همراه خواهد داشت.»

پیتر دریسدیل و لیام گامون، تحلیلگران دانشگاه ملی استرالیا، استدلال می‌کنند: «سیاست تجاری “اول آمریکا” در هشت سال گذشته یک پیروزی استراتژیک کسب کرده است و اجماع دو حزبی ایالات متحده را به سمت این ایده سوق داده است که جهانی‌سازی یک معامله شوم برای آمریکایی‌ها است.»

که این امر کانبرا را در موقعیت دشواری قرار می‌دهد که هر چند وقت یک بار مجبور خواهد شد بین نزدیکترین شریک استراتژیک خود، ایالات متحده و شریک اصلی اقتصادی خود، چین، یکی را انتخاب کند.

پروفسور پیتر دریپر، پروفسور دانشگاه آدلاید در The Conversation هشدار می‌دهد: «ما باید با احتیاط قدم برداریم. وضعیت ما گروگان روابط پکن با واشنگتن است. این که آیا مشکلات تجاری استرالیا با چین واقعاً به پایان رسیده است، ممکن است در نهایت از دست ما خارج شود.»

منبع: شبکه خبری نیوز


برچسب ها : , , ,
دسته بندی : اخبار , اسلایدر , اقتصادی
ارسال دیدگاه