وبسایت اطلاع رسانی فارسی زبانان استرالیا | Voice Of Australia

| شنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۳ | Saturday 9 November 2024
» اخبار » تور خداحافظی؛ کمپین جمهوری‌خواهان برای خداحافظی با سلطنت

تاریخ انتشار : 1403/07/24 - 23:34

تور خداحافظی؛ کمپین جمهوری‌خواهان برای خداحافظی با سلطنت

صدای استرالیا- جنبش جمهوری خواه استرالیا (ARM) کمپینی را راه اندازی کرده است و سفر آتی پادشاه چارلز به کشور را "تور خداحافظی" سلطنت بریتانیا نامیده است.


صدای استرالیا- جنبش جمهوری خواه استرالیا (ARM) کمپینی را راه اندازی کرده است و سفر آتی پادشاه چارلز به کشور را “تور خداحافظی” سلطنت بریتانیا نامیده است.

آنها می‌گویند اقدامات آنها که شامل عرضه مجموعه‌ای از کالاهای تبلیغی برای رهایی از بریتانیا نیز می‌شود – با هدف ایجاد بحث در مورد نقش تاج و تخت در استرالیای مدرن است، اما سلطنت طلبان می‌گویند که این اقدامات توهین آمیز است.

سفر پادشاه بریتانیا از ۱۸ تا ۲۶ اکتبر، اولین بازدید سلطنتی از استرالیا در بیش از یک دهه گذشته است و طولانی‌ترین سفر پادشاه چارلز از زمان تشخیص سرطان او خواهد بود.

این سفر همچنین یک سال پس از تلاش ناموفق در پارلمان استرالیا برای برگزاری یک همه پرسی قانون اساسی برای به رسمیت شناختن صدای بومیان استرالیا رخ می‌دهد.

همه پرسی تنها راه برای تغییر قانون اساسی استرالیا است.

قبلاً یکبار در سال ۱۹۹۹ در مورد مسئله جمهوری شدن استرالیا سوالی مطرح شد که شکست خورد، اما حمایت عمومی از جنبش جمهوری ‌طلبی از آن زمان افزایش یافته است.

کمپین ARM روی پوسترهای طنز، تی شرت‌ها، زیر لیوانی‌های آبجو و دیگر لوازم، پادشاه، ملکه و شاهزاده ولز را به عنوان ستاره‌های راک سالخورده به تصویر می‌کشد و از استرالیایی‌های “پیر و جوان” می‌خواهد تا برای خداحافظی با نظام و خاندان سلطنتی دست تکان دهند.

استر آناتولیتیس، رئیس مشترک جنبش، به تحقیقاتی اشاره می‌کند که به سفارش خودشان انجام شده  مبنی بر اینکه ۹۲ درصد استرالیایی‌ها یا “حامی یک جمهوری” هستند یا نسبت به آن رویکرد بازی دارند. او هم‌چنین می‌گوید حداقل ۴۰ درصد افراد مورد بررسی نمی‌دانستند که رئیس دولت‌شان یک پادشاه خارجی است.

نظرسنجی‌های مستقل اما تصویر متفاوتی را نشان می‌دهد. یک نظرسنجی نشان می‌دهد تقریباً ۳۵ درصد از مردم خواهان باقی ماندن یک سلطنت مشروطه هستند.

اتحادیه سلطنت طلبان استرالیا (AML) نظرسنجی ARM را “اغراق آمیز” توصیف کرده و از کمپین جدید جمهوری‌خواهان به عنوان یک بی‌احترامی زیاد به چارلز در حالی که او با سرطان مبارزه می‌کند، انتقاد کرده است.

نخست‌وزیر استرالیا که خود از دیر باز یک جمهوری‌خواه بوده اما دولت او اوایل سال جاری هرگونه برنامه‌ای برای برگزاری همه‌پرسی درباره جدایی از سلطنت بریتانیا را کنار گذاشت و گفت که این دیگر یک موضوع اولویت‌دار نیست.

تغییر قانون اساسی در استرالیا بسیار نادر و به سختی قابل تصویب است و به «اکثریت مضاعف» نیاز دارد به این معنی که علاوه بر حمایت بیش از نیمی از کشور در کل، به اکثریت حداقلی در چهار ایالت از شش ایالت کشور نیازمند است. تاکنون تنها ۸ رفراندوم از ۴۴ همه پرسی برگزار شده در کشور موفق بوده‌اند و تقریباً همگی آنها از حمایت دو حزبی برخوردار بودند.

منبع: بی‌بی‌سی


برچسب ها : , , , ,
دسته بندی : اخبار , اسلایدر , سیاسی , پیشنهاد سردبیر
ارسال دیدگاه