وبسایت اطلاع رسانی فارسی زبانان استرالیا | Voice Of Australia

| چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ | Wednesday 24 April 2024
» اجتماعی » موثر بودن ۹۰ درصدی واکسن کرونای شرکت فایزر آمریکا

تاریخ انتشار : 1399/08/20 - 4:58

موثر بودن ۹۰ درصدی واکسن کرونای شرکت فایزر آمریکا

صدای استرالیا - شرکت داروسازی فایزر می‌گوید واکسن کرونای این شرکت در بیش از نود درصد موارد از انتقال ویروس کرونا پیشگیری کرده است. فایزر این واکسن آزمایشی را با همکاری شرکت بیواِن‌تِک ساخته است.


صدای استرالیا – شرکت داروسازی فایزر می‌گوید واکسن کرونای این شرکت در بیش از نود درصد موارد از انتقال ویروس کرونا پیشگیری کرده است. فایزر این واکسن آزمایشی را با همکاری شرکت بیواِن‌تِک ساخته است.

در مرحله سوم کارآزمایی بالینی، واکسن فایزر به ۴۳۵۰۰ نفر در شش کشور دنیا، آمریکا، آلمان، برزیل، آرژانتین، ترکیه و آفریقای جنوبی در دو نوبت به فاصله سه هفته تزریق شده است.

فایزر می‌گوید در نود درصد موارد مصونیت به کرونا هفت روز بعد از تزریق نوبت دوم و ۲۸ روز بعد از نوبت اول حاصل شده است.

این شرکت آمریکایی همچنین گفت در آخرین مرحله کارآزمایی بالینی هنوز هیچ عارضه جانبی جدی‌ای تاکنون مشاهده نشده است.

این نتایج بر اساس تاثیر واکسن در ۹۴ داوطلب اول بوده که به کرونا مبتلا بودند.

انتشار این خبر خیلی زود با استقبال بازارهای سهام و همچنین مقام‌های سیاسی در آمریکا روبرو شده است.

آلبرت بورلا مدیرعامل و رئیس فایزر در بیانیه‌ای نوشت: “اولین نتایج از مرحله سوم کارآزمایی بالینی واکسن کرونا شواهدی هستند از اینکه واکسن ما قادر است از کرونا پیشگیری کند.”

او این نتایج را “نقطه عطفی” در تولید واکسن دانست “آن هم در زمانی که دنیا بیشترین نیاز را به آن دارد.”

تدروس آدانوم گبره‌یسوس رئیس سازمان بهداشت جهانی خبر موفقیت اولیه این واکسن آزمایشی را “دلگرم‌کننده” خواند و به تمام دانشمندان و دست‌اندرکاران درود فرستاد. او نوشت برای پایان دادن به این همه‌گیری جهانی دنیا شاهد “نوآوری و همکاری علمی بی‌سابقه‌ای” بوده است.

دو شرکت سازنده قصد دارند درخواست صدور مجوز اضطراری کنند که تا آخر این ماه میلادی از این واکسن استفاده شود. با اینکه نتیجه اولیه بر اساس جمعیت کمی بوده اما این دو شرکت می‌گویند تا حدود دو هفته دیگر مجموع اطلاعات‌شان به حدی می‌رسد که درخواست مجوز کنند.

بجز این واکسن، چند واکسن دیگر هم در مرحله سوم و نهایی کارآزمایی بالینی هستند اما این اولین واکسنی است که چنین نتایجی داشته است.

فایزر می‌گوید بر اساس برآوردها، تا پایان سال ۲۰۲۰ پنجاه میلیون و در سال ۲۰۲۱ تا ۱/۳ میلیارد دُز واکسن را در تمام دنیا عرضه خواهد کرد.

با این حال سوال‌هایی درباره اینکه فایزر چگونه می‌تواند این میزان واکسن را عرضه کند وجود دارد از جمله اینکه این واکسن باید در جای بسیار سرد، منفی هشتاد درجه سانتی‌گراد نگهداری شود.

علاوه بر این درباره دوام مصونیت و تاثیر واکسن در گروه‌های سنی متفاوت هم سوال‌هایی مطرحند. سوال دیگر این است که پس از بررسی کامل تمام نتایج ممکن است مشخص شود تاثیر واکسن کمتر است.

منبع: بی‌بی‌سی


برچسب ها : , , , ,
دسته بندی : اجتماعی , اخبار , اسلایدر , پیشنهاد سردبیر
ارسال دیدگاه