» اخبار
» اکونومیست: استرالیا باید برای دنیایی تنهاتر و سختتر آماده شود
تاریخ انتشار : 1403/12/03 - 3:45
اکونومیست: استرالیا باید برای دنیایی تنهاتر و سختتر آماده شود
صدای استرالیا- مجله اکونومیست در گزارشی به بررسی شرایط سیاسی و اقتصادی استرالیا پرداخته و نوشت که استرالیاییها در حالی که کشورشان به یک دموکراسی لیبرال و ثروتمند تبدیل شده، اما احساس ناامنی میکنند.
صدای استرالیا- مجله اکونومیست در گزارشی به بررسی شرایط سیاسی و اقتصادی استرالیا پرداخته و نوشت که استرالیاییها در حالی که کشورشان به یک دموکراسی لیبرال و ثروتمند تبدیل شده، اما احساس ناامنی میکنند. با وجود موفقیتها، استرالیا نگران از دست رفتن دو پایه اصلی رشد مدرن خود است: اتحاد دفاعی با آمریکا و تجارت با چین. این نگرانیها به ویژه در دوران ریاستجمهوری دونالد ترامپ و همچنین به دلیل کاهش رشد اقتصادی چین افزایش یافته است.
در این گزارش آمده است: در واقع، استرالیا باید خود را برای مقابله با چالشهای ناشی از تغییرات در روابط بینالمللی آماده کند و نگرانیها و اضطرابهای استرالیا ممکن است به آن کمک کند تا بهتر با شرایط جدید جهانی سازگار شود.
استرالیا دارای نگرانیهای تاریخی درباره امنیت خود و وابستگی به قدرتهای بزرگ بوده است. در تاریخچهای از سیاست خارجی استرالیا به قلم آلن گینگل، دیپلمات و تحلیلگر اطلاعاتی این نگرانیها به صراحت در کتابی تحت عنوان “ترس از رها شدن: استرالیا در جهان از سال ۱۹۴۲” ذکر شده است. در این اثر به شوک و نگرانی استرالیا در زمانی که بریتانیا، آسیا را ترک کرد و به یک قدرت متوسط اروپایی تبدیل شد، پرداخته شده است.
با خروج بریتانیا بود که استرالیا به دنبال یک اتحاد امنیتی با آمریکا برآمد و در دهه ۱۹۶۰، رهبران سیاسی که نیروهای استرالیایی را برای جنگ در ویتنام به همراه نیروهای آمریکایی فرستادند، از این موضوع صحبت کردند که در واقع در حال پرداخت حق اشتراک برای یک “بیمهنامه” هستند.
حدود نیم قرن بعد هم این همکاری ادامه یافت و به عنوان نمونه میتوان به پیمان آکوس AUKUS میان استرالیا با آمریکا و انگلیس اشاره کرد که برای مقابله با قدرت دریایی چین در منطقه اقیانوس آرام-هند است.
با وجود همه این همکاریها اما با روی کار آمدن دونالد ترامپ در آمریکا همه چیز در خطر قرار گرفته است. حالا مقامات استرالیایی باید خطرات فوری را ارزیابی کنند، از جمله احتمال وضع تعرفهها توسط ترامپ بر روی متحدان.
در این میان سوالاتی وجود دارد که دولت ترامپ چه انتظاراتی از استرالیا در زمینه مقابله با چین دارد. یکی از نمایندگان راستگرا در پارلمان استرالیا به گفتگوهایی با جمهوریخواهان در واشنگتن اشاره میکند که به نیاز آمریکا به تضمینهایی از استرالیا برای استفاده از زیردریاییهای آمریکایی در صورت بروز درگیری با چین بر سر تایوان اشاره دارند.
مقامات استرالیایی باید نظرات ترامپ و برخی از مشاورانش را در نظر بگیرند که درباره شانس تایوان برای بقا در برابر حمله چین ابراز تردید کردهاند.
پیت هگست، وزیر دفاع ترامپ، به همتای استرالیایی خود گفته است که ترامپ از همکاری با استرالیا حمایت میکند اما کار بر روی زیردریاییهای آمریکایی که استرالیا به دنبال خرید آنهاست، با تأخیر مواجه شده است.
در کنار رفتار آمریکای ترامپ، خطرات وابستگی اقتصادی به چین نیز باید مورد توجه واقع شود.
استرالیا خاطراتی از تحریمهای اقتصادی را به یاد دارد که برای تنبیه دولت قبلی به خاطر چالش در برابر چین در خصوص نحوه مدیریت پاندمی کووید-۱۹ و دیگر مسائل، استفاده شده بودند.
بر اساس گفتههای هیو مککی، از دانشگاه ملی استرالیا، تقاضای چین برای سنگ آهن استرالیا ممکن است در ۳۰ سال آینده تا ۴۰ درصد کاهش یابد، زیرا روند شهرنشینی کندتر میشود و چین بیشتر به بازیافت فولاد روی میآورد.
در کانبرا، برنامههایی برای تقویت روابط با کشورهای ژاپن، هند و دیگر همسایگان که نسبت به چین نگاهی خصمانه دارند، در حال انجام است. البته امید کمی برای جلب همکاری دولتهای جنوب شرق آسیا وجود دارد، زیرا آنها ترجیح میدهند با چین سازگار شوند.
استرالیا تصمیم دارد که در مواجهه با چین، نبردهای خود را انتخاب کند و به طور غیرمستقیم به انتقاد از اقدامات نادرست چین بپردازد. همچنین بحثهایی درباره بازدارندگی چین در عین تعامل اقتصادی وجود دارد.
استرالیا دلایل زیادی برای نگرانی دارد و حداقل در حال فکر کردن به بقا در یک دنیای تنهاتر است. اکنون زمان آن است که دیگر کشورها نیز به این موضوع توجه کنند.
منبع: اکونومیست
برچسب ها : اخبار استرالیا , اقتصاد استرالیا , سیاست در استرالیا , صدای استرالیا , مجله اکونومیست
دسته بندی : اخبار , اسلایدر , اقتصادی , سیاسی , پیشنهاد سردبیر
اشتراک در خبرنامه
برای دریافت اخبار و رخدادهای مهم ایمیل خود را وارد کنید
ثبت گردید
از اعتماد شما متشکریم!
مطالب مرتبط
ارسال دیدگاه