» اجتماعی
» ۵ اشتباه بزرگ استرالیاییها در زمینه بازیافت پسماند
تاریخ انتشار : 1400/08/29 - 5:33
۵ اشتباه بزرگ استرالیاییها در زمینه بازیافت پسماند
صدای استرالیا- مردم استرالیا سالهاست که بازیافت پسماند را انجام میدهند تا به سهم خود مانع از انباشت زباله شوند؛ اما متخصصان میگویند که با وجود نیت خیری که مردم دارند؛ این کار را اشتباه انجام میدهند.
صدای استرالیا- مردم استرالیا سالهاست که بازیافت پسماند را انجام میدهند تا به سهم خود مانع از انباشت زباله شوند؛ اما متخصصان میگویند که با وجود نیت خیری که مردم دارند؛ این کار را اشتباه انجام میدهند.
پیپ کیرنان، دختر یان کیرنان، پیشگام بازیافت زباله که نزدیک به ۳۰ سال عمرش را صرف پاکسازی استرالیا کرد، میگوید: ما فکر میکنیم که کار بازیافتمان خوب است و ۸۵ درصد استرالیاییها میگویند که این کار اهمیت دارد؛ اما فقط ۲۵ درصد افراد این کار را درست انجام میدهند.
وی به نتایج یک بررسی درباره عادات بازیافت استرالیاییها اشاره میکند که امسال از سوی شرکت Cleanaway منتشر شده است.
این شرکت در سال مالی گذشته، ۵۳۸ کیلوتن کاغذ، جعبه مقوایی، پلاستیک و آهن و آلومینیوم را از اماکن دفن زباله بازیابی کرده است؛ موادی که قاعدتا باید به منظور بازیافت جدا شوند.
این میزان، تقریبا معادل مواد لازم برای ساخت ۱۰ پل هاربور بریج است.
رایان کالینز، مسوول برنامههای پلنت آرک است که به منظور تغییر ذهنیت «استخراج، ساخت و دور ریز» به مفهوم اقتصاد چرخهای (circular economy) که در آن، بازیافت و استفاده مجدد از همه چیز مدنظر قرار دارد.
او و کیرنان در زمینه بدترین اشتباهات استرالیاییها در زمینه بازیافت، اتفاق نظر دارند. اما به نظر این دو کارشناس، اگر مردم رفتارهای بازیافتیشان را در ۵ مورد مهم تغییر دهند، کمک بزرگی به سلامت محیط زیست و بهبود فرایند بازیافت خواهند کرد.
در ادامه به این ۵ رفتار نگاهی میاندازیم.
۱- با پلاستیکهای نرم چه کنیم؟
پلاستیکهای نرم، مانند کیسههای نان، پلاستیکها حمل اجناس، پوششهای حبابدار و حتی توریهای پلاستیکی مورد استفاده برای بسته بندی پیاز و لیمو، همه قابل بازیافت هستند، اما نباید آنها را در سطلهای بازیافت انداخت؛ زیرا در دستگاههای خودکار دستهبندی گیر میکنند. این پلاستیکها را باید جداگانه در سطلهای REDcycling انداخت که در اکثر سوپرمارکتهای بزرگ قرار داده شدهاند.
این نوع از زبالهها باید تا حد ممکن به صورت خالی و خشک به سطل پسماند انداخته شوند. کمی آلودگی اشکالی ندارد؛ اما در صورتی که زیاد آلوده هستند، آنها را پیش از انداختن در سطل پسماند، بشویید و خشک کنید.
البته پلاستیکهای نرم قابل بازیافت شامل مواردی همچون نوارچسب، بادکنک، دستکش یک بار مصرف، نی نوشیدنی، فویل، بستههای وینیل شفاف مورد استفاده در بسته بندی ملافه و پتو، تسمههای پلاستیکی یا فوم یا پلی استایرن از هر نوع، از جمله فوم انعطاف پذیر نرم نمیشود.
۲- پسماندهای قابل بازیافت را در کیسه زباله نگذارید
بسیاری از مردم، پیش از انداختن بطریهای شیشهای، قوطی و جعبههای مقوایی در سطل بازیافت، آنها را در کیسههای پلاستیکی میگذارند. کیسههای زباله نرم هستند و مناسب این کار نیستند. از سوی دیگر، قرار دادن موارد بازیافتی درون کیسه زباله معمولا موجب میشود که این مواد مستقیما راهی مکانهای دفن زباله شوند.
بنابراین مواد بازیافتی را بدون بسته بندی، مستقیما در سطل بیندازید.
۳- البسه و سایر منسوجات
البسه و منسوجات پارچهای نیز در دستگاه دستهبندی (سورتینگ) گیر میکنند؛ بنابراین بهتر است، لباسهای قابل استفاده را به فروشگاههای خیریه اهدا کنید یا بفروشید.
۴- باتریها را در سطل پسماند نیندازید
باتریها را نباید در سطلهای معمول بازیافت انداخت؛ زیرا موجب آتشسوزی در کامیونهای حمل زباله، انبارهای بازیافت یا مکانهای دفن زباله میشوند.
باتریها همچنین حاوی مواد خطرناکی مانند کادمیوم، سرب و جیوه هستند که میتوانند خاک و آب را آلوده کنند.
این در حالی است که برنامههای مختلفی برای جمعآوری و بازیافت انواع باتری وجود دارد و بسیاری از مواد این باتریها مجددا قابل استفاده است.
اگر میخواهید بدانید که باتریها را باید کجا تحویل بدهید، به این آدرس (https://recyclingnearyou.com.au/batteries/) مراجعه کنید.
۵- جعبه پیتزا و سایر اقلام آلوده به مواد غذایی
مواد بازیافتی لازم نیست کاملا تمیز باشند؛ اما یک قاعده را باید در مورد آنها در نظر داشت: باید خشک، شسته شده و عاری از مواد غذایی باشند.
کسی به بازیافت یک جعبه پیتزا که پر از روغن و پنیر و سس گوجه باشد علاقهای ندارد.
کاغذ و مقوا اگر آغشته به مواد مختلف غذایی باشد به درد بازیافت نمیخورد.
منبع: ۷ نیوز
برچسب ها : بازیافت زباله در استرالیا , جدا کردن زباله ها , نحوه صحیح بازیافت زباله
دسته بندی : اجتماعی , اخبار , اسلایدر , دانستنی های استرالیا , زندگی در استرالیا , پیشنهاد سردبیر
اشتراک در خبرنامه
برای دریافت اخبار و رخدادهای مهم ایمیل خود را وارد کنید
ثبت گردید
از اعتماد شما متشکریم!
مطالب مرتبط
ارسال دیدگاه
عناوین ویژه