وبسایت اطلاع رسانی فارسی زبانان استرالیا | Voice Of Australia

| سه شنبه ۸ مهر ۱۴۰۴ | Tuesday 30 September 2025
» اخبار » رتبه‌بندی جهانی بهره‌وری؛ استرالیا تنها بالاتر از مکزیک

تاریخ انتشار : 1404/07/07 - 12:46

رتبه‌بندی جهانی بهره‌وری؛ استرالیا تنها بالاتر از مکزیک

صدای استرالیا - اقتصاددانان هشدار داده‌اند که کاهش سرمایه‌گذاری کسب‌وکارهای استرالیایی در حوزه تحقیق و توسعه و همچنین در سرمایه‌های فیزیکی مانند تجهیزات و فناوری‌های جدید، دلیل اصلی سقوط این کشور در رتبه‌بندی جهانی بهره‌وری است.


صدای استرالیا – اقتصاددانان هشدار داده‌اند که کاهش سرمایه‌گذاری کسب‌وکارهای استرالیایی در حوزه تحقیق و توسعه و همچنین در سرمایه‌های فیزیکی مانند تجهیزات و فناوری‌های جدید، دلیل اصلی سقوط این کشور در رتبه‌بندی جهانی بهره‌وری است.

تحلیل داده‌های سازمان همکاری و توسعه اقتصادی نشان می‌دهد رشد بهره‌وری استرالیا پس از همه‌گیری کووید-۱۹ در میان کشورهای ثروتمند، در رتبه دوم از پایین قرار گرفته و تنها از مکزیک بالاتر است.

چرِل مورفی، اقتصاددان ارشد مؤسسه EY، گفت که کاهش سرمایه به نیروی کار یا همان کاهش نسبت سرمایه به کارگر در محیط کار، بخشی از مشکل است.

به گفته وی، بازار کار عملکرد خوبی داشته، اما در عین حال سرمایه‌گذاری تجاری یا نوآوری چندانی صورت نگرفته است. بنابراین نمی‌توان انتظار رشد قوی بهره‌وری را داشت، چون عملاً کارگران مجبورند با تجهیزاتی کار کنند که نسبت به رشد نیروی کار به‌روز نشده است.

او افزود که هزینه شرکت‌ها برای تحقیق و توسعه از بسیاری کشورها عقب‌تر است، در حالی که کشورهایی مانند آمریکا، اسرائیل و کره جنوبی در این زمینه رشد قابل توجهی داشته‌اند.

بهره‌وری بالاتر به اقتصاد اجازه می‌دهد بدون ایجاد تورم بیشتر تولید کند و پاسخگوی تقاضای فزاینده باشد. سرمایه‌گذاری در ماشین‌آلات و فناوری به کارگران امکان می‌دهد با تلاش کمتر تولید بیشتری داشته باشند.

بانک مرکزی استرالیا (RBA) در ماه اوت پیش‌بینی خود از رشد بهره‌وری را از ۱ درصد به ۰.۷ درصد کاهش داد، عددی که مستقیماً در مدل‌سازی‌های اقتصادی و تصمیمات مربوط به نرخ بهره لحاظ می‌شود.

آمارهای اداره آمار استرالیا شان می‌دهد بهره‌وری نیروی کار اندکی بالاتر از سطح پیش از همه‌گیری است، اما داده‌های OECD که بر اساس قدرت خرید دلار آمریکا تنظیم شده، نشان می‌دهد این شاخص بین سال‌های ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۴ کاهش یافته است.

هزینه واحد نیروی کار در استرالیا در سال ۲۰۲۵ بیش از ۴.۴ درصد افزایش یافت؛ رقمی که از بیشتر کشورهای پیشرفته بالاتر است. اقتصاددانان می‌گویند این موضوع فقط به رشد دستمزدها مربوط نیست، بلکه رشد پایین بهره‌وری نیز نقش مهمی دارد.

جو مسترز، اقتصاددان ارشد «بارنجوی»، گفت رشد اقتصادی استرالیا بیش از هر کشور دیگری تحت فشار ضعف بهره‌وری قرار گرفته است، بخشی به دلیل اتکای سنگین به بخش معدن و بخش‌های غیر بازاری مانند آموزش و مراقبت از کودکان.

او افزود: بخش معدن بهره‌وری بالایی دارد، اما دیگر به رشد بهره‌وری خود ادامه نمی‌دهد. سرمایه‌گذاری در این بخش کم شده و برخی معادن به پایان عمر خود نزدیک می‌شوند.

بر اساس گزارش بارنجوی، از زمان همه‌گیری، میانگین رشد بهره‌وری سالانه استرالیا تنها ۰.۱ درصد بوده است. اما اگر بخش معدن و بخش‌های غیر بازاری حذف شوند، این میانگین به ۱.۲ درصد می‌رسد.

بخش غیر بازاری – شامل آموزش و مراقبت از کودکان – سهم خود از اقتصاد را از ۱۹ درصد در دهه ۱۹۹۰ به ۲۹ درصد امروز افزایش داده است. این بخش‌ها به دلیل ماهیت خدماتی، معمولاً رشد بهره‌وری نزدیک به صفر دارند و سنجش آن‌ها دشوارتر است.

منبع: فایننشال ریویو استرالیا


برچسب ها : , , ,
دسته بندی : اخبار , اسلایدر , اقتصادی , پیشنهاد سردبیر
ارسال دیدگاه