وبسایت اطلاع رسانی فارسی زبانان استرالیا | Voice Of Australia

| چهارشنبه ۱۹ آذر ۱۴۰۴ | Wednesday 10 December 2025
» اجتماعی » آغاز طرح ممنوعیت رسانه‌های اجتماعی: میلیون‌ها نفر دسترسی به حساب‌های خود را از دست می‌دهند

تاریخ انتشار : 1404/09/19 - 4:15

آغاز طرح ممنوعیت رسانه‌های اجتماعی: میلیون‌ها نفر دسترسی به حساب‌های خود را از دست می‌دهند

صدای استرالیا - استرالیا یک ممنوعیت بی‌سابقه در جهان برای استفاده افراد زیر ۱۶ سال از رسانه‌های اجتماعی اجرا کرده و این باعث شده میلیون‌ها کودک و نوجوان دسترسی به حساب‌های خود را از دست بدهند.


صدای استرالیا – استرالیا یک ممنوعیت بی‌سابقه در جهان برای استفاده افراد زیر ۱۶ سال از رسانه‌های اجتماعی اجرا کرده و این باعث شده میلیون‌ها کودک و نوجوان دسترسی به حساب‌های خود را از دست بدهند.

از امروز چهارشنبه، فیس‌بوک، اینستاگرام، تردز، ایکس، یوتیوب، اسنپ‌چت، ردیت، کیک، توئیچ و تیک‌تاک باید حساب‌های کاربران زیر ۱۶ سال در استرالیا را حذف کنند و از ثبت‌نام مجدد آنان جلوگیری کنند.

پلتفرم‌هایی که از این قانون پیروی نکنند با جریمه‌هایی تا سقف ۴۹.۵ میلیون دلار مواجه خواهند شد.

مشکلاتی در شروع اجرای این قانون به وجود آمده است. رسانه گاردین گزارش‌هایی دریافت کرده مبنی بر اینکه برخی افراد زیر ۱۶ سال توانسته‌اند آزمون‌های تشخیص چهره برای تعیین سن را با موفقیت پشت سر بگذارند؛ با این حال دولت اعلام کرده انتظار ندارد این ممنوعیت از روز اول کاملاً بی‌نقص باشد.

به‌جز ایکس، تمامی پلتفرم‌های نام‌برده تا روز سه‌شنبه تأیید کرده بودند که این ممنوعیت را اجرا خواهند کرد. کمیسر eSafety، جولی اینمن گرانت، گفت که اخیراً با ایکس درباره نحوه اجرای این قانون گفت‌وگو کرده‌اند، اما این شرکت هنوز سیاست خود را به کاربران اطلاع نداده است.

پلتفرم بلواسکای، که جایگزینی برای ایکس محسوب می‌شود، روز سه‌شنبه اعلام کرد که استفاده زیر ۱۶ سال را ممنوع می‌کند، با وجود اینکه eSafety آن را «کم‌خطر» و دارای تنها ۵۰هزار کاربر در استرالیا دانسته بود.

کودکان در هفته‌های گذشته در حال انجام آزمون‌های تعیین سن، تعویض شماره‌های موبایل و آماده شدن برای غیرفعال شدن حساب‌های خود بودند.

کیِرن دونوان، مدیرعامل سرویس تعیین سن k-ID در استرالیا، گفت که این سرویس در چند هفته گذشته صدها هزار بررسی سن انجام داده است. اسنپ‌چت و چند پلتفرم دیگر از این سرویس استفاده کرده‌اند.

واکنش والدین: از نگرانی شدید تا استقبال کامل

والدین واکنش‌های متفاوتی داشته‌اند. یک والدین گفت دختر ۱۵ساله‌اش «بسیار ناراحت» است زیرا «تمام دوستان ۱۴ تا ۱۵ ساله‌اش در اسنپ‌چت به‌عنوان ۱۸ ساله تأیید شده‌اند»، اما او به عنوان زیر ۱۶ سال شناخته شده و نگران است که «دوستانش همچنان از اسنپ‌چت برای صحبت و سازماندهی برنامه‌های اجتماعی استفاده کنند و او کنار گذاشته شود».

یک پدر دیگر گفت این ممنوعیت باعث شده مجبور شود به فرزندش یاد بدهد چگونه قانون را دور بزند:

«به او یاد داده‌ام VPN چیست و چطور می‌تواند محدودیت‌های سنی را دور بزند… حتی برایش یک حساب یوتیوب بزرگسال درست کرده‌ام و کمکش کرده‌ام محدودیت‌های سنی تیک‌تاک را دور بزند و هر بار که دوباره از او می‌پرسد همین کار را ادامه خواهم داد.»

برخی والدین اما خوشحالند. یکی گفت دخترشان «کاملاً معتاد» به رسانه‌های اجتماعی است و این قانون «به ما چارچوب حمایتی می‌دهد تا او را از این پلتفرم‌ها دور نگه داریم».

واکنش نخست‌وزیر استرالیا

آنتونی آلبانیزی، نخست‌وزیر، در یادداشتی نوشت: از ابتدا گفته‌ایم این روند ۱۰۰٪ بی‌نقص نخواهد بود. اما پیام این قانون کاملاً روشن است… همان‌طور که سن قانونی نوشیدن الکل را ۱۸ سال تعیین کرده‌ایم، جامعه ما مزایای این رویکرد را درک می‌کند.

نظرسنجی‌ها نشان داده‌اند که دوسوم رأی‌دهندگان افزایش سن قانونی رسانه‌های اجتماعی به ۱۶ سال را تأیید می‌کنند.

اپوزیسیون که اکنون ابراز نگرانی می‌کند، در زمان تصویب قانون هیچ اعتراضی نکرده بود و حتی پیتر داتن از آن حمایت کرده بود.

توجه جهانی

این ممنوعیت توجه جهان را جلب کرده و کشورهایی مانند مالزی، دانمارک و نروژ اعلام کرده‌اند که قصد دارند همین قانون را اجرا کنند. اتحادیه اروپا نیز قطعنامه‌ای برای محدودیت‌های مشابه تصویب کرده و دولت بریتانیا گفته «به دقت رویکرد استرالیا را زیر نظر دارد».

بررسی و نظارت بر اجرای قانون

اینمن گرانت گفت از روز پنجشنبه به پلتفرم‌ها اعلامیه ارسال خواهد شد تا گزارش دهند:

  • چند حساب حذف کرده‌اند
  • چه مشکلاتی داشته‌اند
  • چگونه جلوی بازگشت کاربران زیر ۱۶ سال را می‌گیرند
  • آیا روند گزارش‌دهی و درخواست تجدیدنظر درست عمل می‌کند

آلبانیزی گفت این اطلاعات عمومی خواهد شد.

اگر پلتفرمی اقدامات کافی انجام نداده باشد، ممکن است به دادگاه کشیده شود و جریمه شود.

قرار است یک ارزیابی مستقل به این ممنوعیت نگاه کند—اثرات کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت.

این بررسی شامل موارد زیر خواهد بود:

  • آیا کودکان بیشتر می‌خوابند؟
  • آیا فعالیت بدنی بیشتری دارند؟
  • آیا کتاب می‌خوانند؟
  • آیا داروهای ضدافسردگی کمتر مصرف می‌کنند؟
  • آیا نمرات ناپلان بهبود یافته؟

پیامدهای ناخواسته

این بررسی همچنین بررسی می‌کند:

  • آیا کودکان به «مناطق تاریک‌تر اینترنت» می‌روند؟
  • آیا یاد می‌گیرند از VPN برای دور زدن قانون استفاده کنند؟
  • آیا به پلتفرم‌های جدید کوچ می‌کنند؟

برخی نوجوانان در اسنپ‌چت شماره موبایل خود را در پروفایلشان منتشر کرده‌اند تا قبل از حذف حساب‌ها بتوانند با دوستان ارتباط بگیرند.

اسنپ‌چت هشدار داد که نوجوانان نباید اطلاعات تماس خود را به‌صورت عمومی منتشر کنند.

اینمن گرانت گفت برای ۱۵ شرکت که ابتدا شامل قانون نبودند نیز اعلان فرستاده‌اند تا خودشان ارزیابی کنند که آیا باید شامل قانون باشند یا خیر.

Yope و Lemon8 — که پس از ممنوعیت ناگهان در رتبه‌های فروشگاه اپلیکیشن بالا رفتند — از جمله این پلتفرم‌ها هستند.

منبع: روزنامه گاردین


برچسب ها : , , ,
دسته بندی : اجتماعی , اخبار , اسلایدر , پیشنهاد سردبیر
ارسال دیدگاه