وبسایت اطلاع رسانی فارسی زبانان استرالیا | Voice Of Australia

| سه شنبه ۳ تیر ۱۴۰۴ | Tuesday 24 June 2025
» اجتماعی » پیدا شدن مواد شیمیایی ماندگار در خون ۹۷ درصد از ساکنان ویکتوریا

تاریخ انتشار : 1404/03/11 - 11:40

پیدا شدن مواد شیمیایی ماندگار در خون ۹۷ درصد از ساکنان ویکتوریا

صدای استرالیا - بیش از ۹۷ درصد از ویکتوریایی‌های بالای ۱۲ سال دارای غلظت قابل شناسایی از مواد شیمیایی PFAS در جریان خون خود هستند؛ این «مواد شیمیایی ماندگار» در مردان بیشتر از زنان و در افراد مسن بیشتر از جوانان یافت شده‌اند.


صدای استرالیا – بیش از ۹۷ درصد از ویکتوریایی‌های بالای ۱۲ سال دارای غلظت قابل شناسایی از مواد شیمیایی PFAS در جریان خون خود هستند؛ این «مواد شیمیایی ماندگار» در مردان بیشتر از زنان و در افراد مسن بیشتر از جوانان یافت شده‌اند.

این مواد شیمیایی مصنوعی – یعنی ترکیبات پرفلوروالکیل و پلی‌فلوروالکیل – در محصولات روزمره‌ای همچون پوشش داخلی فنجان‌های قهوه بیرون‌بر، جعبه‌های پیتزا، فرش‌ها و ظروف نچسب آشپزخانه یافت می‌شوند. پس از ورود به بدن، این مواد سال‌ها طول می‌کشد تا از سیستم بدن خارج شوند.

در ایالت ویکتوریا، PFAS در ۹۷.۳ درصد از افراد شناسایی شد، که اندکی بالاتر از میانگین ملی ۹۷.۱ درصد است. بالاترین میزان در تاسمانیا (۹۸.۹ درصد) و کمترین میزان در قلمرو شمالی (۹۱.۲ درصد) گزارش شد.

استوارت خان، استاد دانشگاه سیدنی، می‌گوید نتایج این بررسی آماری در مورد PFAS تکان‌دهنده اما غیرمنتظره نیست.

اداره آمار استرالیا (ABS) داده‌هایی در سطح ملی و ایالتی درباره میزان شیوع ۱۱ نوع مختلف از مواد PFAS در جمعیت استرالیا منتشر کرد که نشان می‌دهد تقریباً در همه افراد قابل شناسایی است.

این داده‌ها بر اساس جنسیت و سن نیز دسته‌بندی شده‌اند. غلظت PFAS در خون مردان کمی بالاتر از زنان بوده و از کودکی تا سالمندی به‌تدریج افزایش یافته و در افراد بالای ۷۵ سال به اوج خود می‌رسد. داده‌ها در فاصله زمانی سال‌های ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۴ جمع‌آوری شده‌اند.

این یافته‌ها مطابق با انتظارات بوده‌اند؛ زیرا استفاده از PFAS در محصولات مختلف در دهه ۱۹۸۰ تا اوایل دهه ۲۰۰۰ به اوج خود رسید، اما از آن زمان تاکنون به‌تدریج کاهش یافته است.

اداره آمار استرالیا اعلام کرد: به همین دلیل، افراد مسن در گذشته در معرض مقدار بیشتری از این مواد شیمیایی بوده‌اند. این مواجهه تاریخی، همراه با نیمه‌عمر طولانی دفع PFAS از بدن، باعث می‌شود سطح این مواد در بدن افراد مسن بالاتر باشد.

در ایالت ویکتوریا، PFAS در ۹۷.۳ درصد از افراد شناسایی شد، که اندکی بالاتر از میانگین ملی ۹۷.۱ درصد است. بالاترین میزان در تاسمانیا (۹۸.۹ درصد) و کمترین میزان در قلمرو شمالی (۹۱.۲ درصد) گزارش شد.

استوارت خان، استاد دانشکده مهندسی عمران دانشگاه سیدنی، گفت: این نتایج تکان‌دهنده‌اند، اما جای تعجب ندارد و با مطالعات انجام‌شده در کشورهایی مانند ایالات متحده مطابقت دارند.

او افزود: ما می‌دانستیم که آلودگی گسترده است. همه ما در معرض این مواد قرار داریم و آن‌ها در نهایت وارد خونمان می‌شوند. ولی این واقعیت همچنان شوک‌آور است. این مواد شیمیایی مصنوعی هیچ‌گاه به طور طبیعی در طبیعت وجود نداشته‌اند. میلیون‌ها سال، اجداد ما هرگز در معرض آن‌ها نبوده‌اند، ولی اکنون همه ما با این مواد در خونمان زندگی می‌کنیم.

اداره آمار استرالیا اعلام کرد که در حال حاضر شواهد محدودی در مورد بیماری‌های انسانی یا آسیب‌های بالینی قابل توجه ناشی از مواجهه با PFAS وجود دارد، اما برخی مطالعات ارتباط این مواد با برخی اثرات زیستی را نشان داده‌اند.

طبق گزارش وزارت بهداشت، ناتوانی و سالمندی دولت فدرال، این اثرات شامل موارد زیر است:

  • افزایش سطح کلسترول و اسید اوریک در خون
  • کاهش عملکرد کلیه
  • کاهش وزن هنگام تولد نوزاد
  • شروع دیرتر قاعدگی در دختران
  • یائسگی زودرس در زنان

استوارت خان گفت: پیامدهای سلامت عمومی در رابطه با چنین شیوع گسترده‌ای از PFAS در بدن انسان‌ها هنوز به طور علمی قطعی نیست. مشاهده اثرات در مطالعات اپیدمیولوژیک دشوار است، اما دلایل کافی برای نگرانی وجود دارد. همین که همه ما این مواد را در خونمان داریم، کافی است تا بپرسیم چند نسل دیگر چه چیزهایی ممکن است کشف شود.

جیمز این‌استون-هینکینز، رئیس بخش آمار سلامت در ABS، گفت که این داده‌ها به ایجاد یک خط مبنای ملی برای سطح PFAS در جمعیت استرالیا کمک خواهد کرد»

او افزود: این مجموعه داده به نظارت‌های آینده کمک کرده و تحقیقات بیشتری را درباره PFAS و تأثیرات بالقوه آن بر سلامت انسان پشتیبانی خواهد کرد.

طبق اعلام سازمان حفاظت محیط زیست ویکتوریا (EPA)، بیشتر افراد از طریق مصرف غذا یا آب در تماس با محصولاتی که حاوی ترکیبات PFAS هستند، در معرض این مواد قرار می‌گیرند.

این نهاد می‌گوید این سطح پایین از مواجهه، به احتمال زیاد برای سلامت ما مضر نیست. PFAS در فرش‌ها، لباس‌ها و ظروف نچسب وجود دارد.

منبع:‌ روزنامه ایج


برچسب ها : , , , ,
دسته بندی : اجتماعی , اخبار , اسلایدر , پیشنهاد سردبیر
ارسال دیدگاه