وبسایت اطلاع رسانی فارسی زبانان استرالیا | Voice Of Australia

| شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۴ | Saturday 19 April 2025
» اخبار » نسل Z و دغدغه انتخابات؛ بسیاری برای جریمه نشدن رای می‌دهند

تاریخ انتشار : 1404/01/19 - 5:25

نسل Z و دغدغه انتخابات؛ بسیاری برای جریمه نشدن رای می‌دهند

صدای استرالیا- جوانان استرالیایی انتخابات فدرال آتی را شکل خواهند داد. برای اولین بار، نسل Z و "هزاره‌ها" بلوک رای دهندگان غالب را شکل می‌دهند و تعدادشان از "بیبی بومرها" بیشتر است.


صدای استرالیا- جوانان استرالیایی انتخابات فدرال آتی را شکل خواهند داد. برای اولین بار، نسل Z و “هزاره‌ها” بلوک رای دهندگان غالب را شکل می‌دهند و تعدادشان از “بیبی بومرها” بیشتر است.

اما در طول چند سال گذشته، داستان‌هایی از سراسر جهان شنیده‌ایم که چگونه نسل Z‌ ها (افرادی که بین سال‌های ۱۹۹۷ تا ۲۰۱۲ متولد شده‌اند) از دموکراسی ناراضی هستند. در ایالات متحده، تنها ۶۲ درصد از رای دهندگان نسل Z معتقدند زندگی در یک دموکراسی مهم است، این در حالی است که این رقم در میان نسل‌های دیگر حدود ۹۰ درصد است.

تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که استرالیایی‌های نسل Z هم از بی‌تفاوتی نسبت به دموکراسی مصون نیستند. در واقع، در آخرین انتخابات فدرال، نرخ بالایی از نارضایتی سیاسی را در میان جوان‌ترین رأی‌دهندگان کشور و آن‌هایی که رای ندادند، یافتیم.

اما به طور کلی، به نظر می‌رسد که وضعیت مشارکت در استرالیا نسبت به سایر کشورها بهتر است، زیرا بیش از ۸۵ درصد از نسل Z در انتخابات فدرال ۲۰۲۲ رأی دادند. همچنین، اکثریت آن‌ها از احزاب اصلی راضی هستند و حدود ۶۰ درصد آن‌ها به حزب کارگر و ائتلاف رأی داده‌اند.

با این حال محققان تصمیم به بررسی عمیق‌تری گرفتند و در سال ۲۰۲۳ از حدود ۱۵۰۰ نفر از جوانان نسل Z در استرالیا پرسش کردند که آیا در سال ۲۰۲۲ رأی داده‌اند یا نه و دلیل آن چیست. این تحقیق سه گروه مختلف را شناسایی کرد: کسانی که رأی دادند، کسانی که ثبت‌نام کردند اما رأی ندادند (که آن‌ها را “غیبت‌کنندگان” می‌نامند) و کسانی که اصلاً ثبت‌نام نکردند (که آن‌ها را “غیر ثبت‌نام‌شدگان” می‌نامند).

نتایج نشان داد که تقریباً نیمی از کسانی که رأی داده‌اند، دلیل اصلی رأی دادنشان این بوده که نمی‌خواستند جریمه شوند و نه از روی حس مسئولیت یا حمایت از یک حزب. همچنین، تقریباً یک سوم از شهروندان نسل Z که ثبت‌نام نکرده بودند، گفتند که یا نمی‌دانستند باید ثبت‌نام کنند یا نمی‌دانستند چگونه این کار را انجام دهند. این موضوع با توجه به تلاش‌های کمیسیون انتخابات استرالیا برای ترغیب همه به ثبت‌نام نگران کننده به نظر می‌رسد.

– آنهایی که رای ندادند

نتایج نظرسنجی هم‌چنین نشان می‌دهد که اگر شما یک جوان نسل Z استرالیایی هستید که رأی نداده‌اید (چه به عنوان غیبت‌کننده یا غیر ثبت‌نام‌شده)، احتمال بیشتری دارد که بیکار باشید، علاقه کمتری به سیاست داشته باشید و نسبت به دموکراسی به عنوان بهترین سیستم حکومت اعتماد کمتری داشته باشید. همچنین، شما احتمالاً در خارج از استرالیا به دنیا آمده‌اید.

بیش از ۵۰ درصد از غیبت‌کنندگان و ۷۰ درصد از غیر ثبت‌نام‌شدگان نسل Z، عدم مشارکت خود را به حس بی‌توجهی نسبت به کل فرآیند سیاسی یا احزاب و سیاستمداران خاص نسبت می‌دهند. با این حال، عدم مشارکت به این معنا نیست که این افراد کاملاً از جامعه جدا شده‌اند. در واقع، غیر رأی‌دهندگان در این مطالعه احتمال بیشتری دارد که عضو سازمان‌هایی مانند خیریه‌ها یا گروه‌های مذهبی باشند، اما از فرآیند دموکراتیک بیشتر بیگانه هستند.

نکته جالب این است که غیر رأی‌دهندگان هیچ دیدگاه منفی‌تری نسبت به احزاب سیاسی نسبت به رأی‌دهندگان ندارند. وقتی از آن‌ها پرسیده شد که آیا موافق هستند که “احزاب به افرادی مانند من اهمیت نمی‌دهند” و “همه احزاب یکی هستند”، هیچ تفاوت معناداری بین این دو گروه وجود نداشت.

در حالی که این موضوع ممکن است خبر خوبی برای احزاب به نظر برسد، واقعیت کمتر خوشایند این است که عدم تفاوت به این دلیل است که رأی‌دهندگان نسل Z نیز به اندازه غیر رأی‌دهندگان نسبت به احزاب سیاسی بدبین هستند.

– پس چرا رای دادند؟

نظرسنجی‌ هم‌چنین نشان می‌دهد که علاقه به احزاب و کاندیداها تأثیر کمی بر تصمیم آن‌ها برای رأی دادن دارد. تنها ۱۱ درصد از آن‌ها اعلام کرده‌اند که دلیل اصلی رأی دادنشان در سال ۲۰۲۲ این بوده که “حزبی یا کاندیدایی وجود داشته که می‌خواستم به آن رأی دهم”. همچنین، تنها حدود یک پنجم از آن‌ها گفتند که دلیل اصلی‌شان برای رأی دادن این بوده که “فکر می‌کردم رأی دادن تأثیر دارد”.

در عوض، مهم‌ترین دلیل رأی دادن برای نسل Z استرالیایی این بوده که “نمی‌خواستم جریمه شوم”. این دلیل اصلی برای ۴۷ درصد از آن‌ها بوده است.

از یک سو، این موضوع نشان‌دهنده موفقیت رأی‌گیری اجباری و جریمه‌های اعمال‌شده است. حتی یک جریمه کوچک مانند ۲۰ دلار برای عدم رأی دادن در یک انتخابات فدرال کافی است تا بسیاری از افراد نسل Z را به رأی دادن ترغیب کند.

از سوی دیگر، اگر انگیزه اصلی فقط جلوگیری از جریمه باشد، این نشانه خوبی برای یک دموکراسی سالم نیست. اگر مردم فقط به خاطر ترس از جریمه رأی دهند و نه به خاطر اعتقاد به اهمیت رأی‌گیری یا حمایت از یک حزب، این موضوع می‌تواند نشان‌دهنده مشکلات عمیق‌تری در رابطه با مشارکت سیاسی و آگاهی اجتماعی باشد.

در نهایت برای اینکه نسل Z را ترغیب کرد تا بیشتر با احزاب و دموکراسی درگیر شوند، نکات ذیل توصیه شده است:

نخستین نکته، ارائه اطلاعات بهتر است. نتایج تحقیق نشان داده که برخی از افراد نسل Z هنوز از الزامات ثبت‌نام و نحوه انجام آن آگاه نیستند. کمیسیون انتخابات استرالیا (AEC) در دهه گذشته پیشرفت‌های زیادی در افزایش ثبت‌نام جوانان داشته، اما هنوز کارهای بیشتری برای انجام دادن وجود دارد.

حضور در پلتفرم‌هایی که نسل Z برای دریافت اخبار استفاده می‌کند نیز می‌تواند مؤثر باشد. به عنوان مثال، تصمیم AEC برای پیوستن به TikTok در اوایل سال جاری، تصمیمی هوشمندانه بود.

در نهایت، مسئولیت اصلی بر عهده احزاب سیاسی است. اگر نسل Z انگیزه‌ای برای حمایت از آن‌ها ندارد، شاید این نشان‌دهنده این باشد که احزاب چگونه با جوانان و نگرانی‌های آن‌ها ارتباط برقرار می‌کنند، نه اینکه مشکل از خود جوانان باشد.

اگر احزاب اصلی توجه بیشتری به مسائلی که برای نسل Z مهم است، مانند هزینه زندگی، قابلیت اجاره و تغییرات اقلیمی اختصاص دهند، نه تنها به مسائل واقعی و فوری پرداخته‌اند، بلکه ممکن است به بازگرداندن جوانان به سیاست و دموکراسی نیز کمک کنند.

منبع: کانورسیشن


برچسب ها : , , ,
دسته بندی : اخبار , اسلایدر , سیاسی , پیشنهاد سردبیر
ارسال دیدگاه