وبسایت اطلاع رسانی فارسی زبانان استرالیا | Voice Of Australia

| چهارشنبه ۲۱ شهریور ۱۴۰۳ | Wednesday 11 September 2024
» اجتماعی » رکوردهای حیرت‌انگیز آب و هوایی شهرهای استرالیا: از گرمای ۵۰ درجه تا بادهای ۴۰۷ کیلومتر بر ساعت 

تاریخ انتشار : 1403/06/10 - 13:59

رکوردهای حیرت‌انگیز آب و هوایی شهرهای استرالیا: از گرمای ۵۰ درجه تا بادهای ۴۰۷ کیلومتر بر ساعت 

صدای استرالیا– آب و هوای استرالیا به سرعت در حال تغییر است و شهرها در سراسر این کشور شاهد رویدادهای […]

رکوردهای حیرت‌انگیز آب و هوایی شهرهای استرالیا: از گرمای 50 درجه تا بادهای 407 کیلومتر بر ساعت 

صدای استرالیا– آب و هوای استرالیا به سرعت در حال تغییر است و شهرها در سراسر این کشور شاهد رویدادهای رکوردشکنی از جمله موج گرما در زمستان و بادهای شدید هستند.

برخی مناطق در استرالیا همچنان رکوردهای آب و هوایی شدیدی را که به اواسط دهه ۱۸۰۰ برمی‌گردد، حفظ کرده‌اند.

اودناداتا (گرم‌ترین روز ثبت شده)

شهر کوچک و دورافتاده اودناداتا در استرالیای جنوبی، رکورد گرم‌ترین روز در استرالیا را به طور مشترک در اختیار دارد. این شهر در ۲ ژانویه ۱۹۶۰ دمای سوزان ۵۰.۷ درجه سانتی‌گراد را ثبت کرد. حداقل دمای آن روز نیز ۳۴.۶ درجه سانتی‌گراد بود. رکورد زمستانی این شهر و همچنین رکورد زمستانی استرالیای جنوبی ۳۶.۵ درجه سانتی‌گراد است.

اونسلو

گزارش‌های محلی نشان می‌دهد ۶۲ سال طول کشید تا شهر دیگری در استرالیا به رکورد اودناداتا نزدیک شود. اونسلو در استرالیای غربی در ژانویه ۲۰۲۲ با ثبت دمای مشابه ۵۰.۷ درجه سانتی‌گراد، با اودناداتا برابری کرد.

یامپی ساوند (گرم‌ترین روز زمستانی ثبت شده)

استرالیا گرم‌ترین روز زمستانی خود را در یامپی ساوند در منطقه کیمبرلی در استرالیای غربی در اوت ۲۰۲۴ ثبت کرد؛ این منطقه در ۲۶ اوت دمای ۴۱.۶ درجه سانتی‌گراد را ثبت کرد که گرم‌ترین دمای زمستانی در تاریخ ثبت‌شده استرالیا به‌شمار می‌رود.

ریچموند، نیو ساوت ولز (بیشترین دامنه کلی دما)

شهر تاریخی ریچموند در شمال غربی سیدنی، دارای بیشترین دامنه کلی دما است. براساس اطلاعات Geoscience Australia، ریچموند دو دمای شدید در تاریخ خود ثبت کرده که شامل ۸.۳- درجه تا ۴۷.۸ درجه سانتی‌گراد می‌شود.

ماربل بار (طولانی‌ترین موج گرما)

در اوایل دهه ۱۹۳۰، ماربل بار در استرالیای غربی طولانی‌ترین موج گرمای کشور را ثبت کرد. این شهر به‌مدت ۱۶۰ روز متوالی بین سال‌های ۱۹۲۳ و ۱۹۲۴ دمای بالای ۳۷.۸ درجه سانتی‌گراد را تجربه کرد.

پورت ولشپول در ویکتوریا (بادخیزترین شهر)

پورت ولشپول، شهری کوچک در منطقه ساوت گیپسلند ویکتوریا، با وجود کوچکی‌اش، بادهای شدیدی را تجربه می‌کند. درواقع، منطقه یادشده به‌لطف میانگین سرعت باد سالانه ۳۲.۶ کیلومتر در ساعت، بادخیزترین شهر استرالیا محسوب می‌شود. میانگین سرعت باد براساس میانگین سرعت آن در ساعت ۳ بعدازظهر محاسبه می‌شود.

جزیره بارو، استرالیای غربی (شدیدترین سرعت باد)

جزیره بارو در سواحل استرالیای غربی، شدیدترین سرعت باد را در تاریخ ثبت شده تجربه کرده است. در ۷ آوریل ۱۹۹۶، جزیره بارو بالاترین سرعت باد ثبت شده روی زمین (به جز گردبادها) را در هنگام طوفان استوایی اولیویا اندازه‌گیری کرد که به سرعت شگفت‌انگیز ۴۰۷ کیلومتر در ساعت رسید. کارشناسان می‌گویند این سرعت باد توسط یک گردباد کوچک درون دیواره چشم طوفان اولیویا ایجاد شده است.

نگانماریانگا (بیشترین رعد و برق)

نگانماریانگا، یک جامعه کوچک در قلمرو شمالی در حدود ۳۶۰ کیلومتری جنوب غربی داروین، پایتخت رعد و برق استرالیا است. این منطقه سالانه حدود ۲۰۰ پالس رعد و برق در هر کیلومتر مربع را ثبت می‌کند.

شارلوت پس (سردترین روز ثبت شده)

شارلوت پس، یک پیست اسکی در کوه‌های برفی در نیو ساوت ولز، سردترین روز استرالیا را در سال ۱۹۹۴ تجربه کرد. این منطقه دمای ۲۳- درجه سانتی‌گراد را ثبت کرد که پایین‌ترین دمای ثبت شده در کشور در خارج از قلمرو قطب جنوب استرالیا است.

یالبورو (بزرگ‌ترین تگرگ)

شهر یالبورو در کوئینزلند، در شمال مکای، بزرگترین تگرگ‌های استرالیا را تجربه کرده است. در اکتبر ۲۰۲۲، تگرگ‌های غول‌پیکر بر این شهر باریدند و یک تگرگ ۱۶ سانتی‌متری به‌عنوان بزرگ‌ترین تگرگ ثبت‌شده در کشور تأیید شد.

کروهارست (بیشترین بارندگی ۲۴ ساعته)

شهر روستایی کروهارست در کوئینزلند، در فوریه ۱۸۹۳، بالاترین میزان بارندگی ۲۴ ساعته را در استرالیا ثبت کرد و در تنها یک روز به ۹۰۷ میلی‌متر رسید.

منبع: ۹ نیوز


برچسب ها : , ,
دسته بندی : اجتماعی , اخبار , اسلایدر
ارسال دیدگاه