وبسایت اطلاع رسانی فارسی زبانان استرالیا | Voice Of Australia

| سه شنبه ۵ فروردین ۱۴۰۴ | Tuesday 25 March 2025
» اجتماعی » درگذشت مرد استرالیایی که خونش جان ۲٫۴ میلیون کودک را نجات داد

تاریخ انتشار : 1403/12/14 - 6:53

درگذشت مرد استرالیایی که خونش جان ۲٫۴ میلیون کودک را نجات داد

صدای استرالیا- یکی از پرکارترین اهداکنندگان خون جهان - که پلاسمای او جان بیش از 2 میلیون نوزاد را نجات داد - درگذشت.


صدای استرالیا- یکی از پرکارترین اهداکنندگان خون جهان – که پلاسمای او جان بیش از ۲ میلیون نوزاد را نجات داد – درگذشت.

خانواده وی روز دوشنبه گفتند که جیمز هریسون در ۱۷ فوریه در یک خانه سالمندان در نیو ساوت ولز استرالیا در خواب درگذشت. او ۸۸ سال داشت.

خون هریسون که در استرالیا به عنوان مردی با بازوی طلایی شناخته می‌شود، حاوی یک آنتی بادی نادر به نام Anti-D بود. این آنتی‌بادی برای تولید دارویی استفاده می‌شود که به مادران باردار داده می‌شود تا از حمله خون آن‌ها به نوزادان در حال رشد جلوگیری کند.

سرویس خون صلیب سرخ استرالیا با ادای احترام به هریسون گفت او در ۱۴ سالگی پس از دریافت خون در حالی که تحت یک عمل جراحی قفسه سینه بود متعهد شد که یک اهدا کننده شود و بر سر تعهد خود ماند.

او از ۱۸ سالگی شروع به اهدای پلاسمای خون خود کرد و این کار را هر دو هفته یک بار تا ۸۱ سالگی ادامه داد.

در سال ۲۰۰۵، او رکورد جهانی بیشترین اهدای پلاسمای خون را داشت – عنوانی که تا سال ۲۰۲۲ در اختیار داشت، زمانی که مردی در ایالات متحده از او سبقت گرفت.

تریسی ملوشیپ، دختر هریسون، گفت که پدرش “بسیار مفتخر بود که جان افراد زیادی را بدون هیچ هزینه یا درد نجات داده است”.

تزریق آنتی D از نوزادان متولد نشده در برابر یک اختلال خونی مرگبار به نام بیماری همولیتیک جنین و نوزاد یا HDFN محافظت می‌کند. این وضعیت در بارداری زمانی رخ می‌دهد که گلبول‌های قرمز خون مادر با گلبول های قرمز در حال رشد کودک ناسازگار باشد.

سپس سیستم ایمنی مادر، سلول‌های خونی نوزاد را به عنوان یک تهدید می‌بیند و برای حمله به آنها آنتی بادی تولید می‌کند. این می‌تواند به طور جدی به کودک آسیب برساند و باعث کم خونی شدید، نارسایی قلبی یا حتی مرگ شود.

مشخص نیست که چگونه خون هریسون تا این حد غنی از آنتی D بود، اما برخی گزارش‌ها می‌گویند که این به انتقال خون گسترده‌ای که او در ۱۴ سالگی دریافت کرد مربوط می‌شود.

کمتر از ۲۰۰ اهداکننده آنتی D در استرالیا وجود دارند، اما بر اساس گزارش سرویس خون صلیب سرخ استرالیا که به عنوان Lifeblood نیز شناخته می‌شود، هر ساله به ۴۵ هزار مادر و نوزادانشان کمک می‌کنند.

محققان امیدوارند روزی آنتی D ساخته شده در آزمایشگاه برای کمک به زنان باردار در سراسر جهان مورد استفاده قرار گیرد.

منبع: بی.بی.سی


برچسب ها : , ,
دسته بندی : اجتماعی , اخبار , اسلایدر , پیشنهاد سردبیر
ارسال دیدگاه